Over de huur

Huurverhoging 2023, inkomensafhankelijk

Ieder jaar verhoogt G&O op 1 juli de huur. Dat is nodig om te kunnen blijven investeren in woningen, nieuwbouw en leefbaarheid. Dit jaar vindt er voor onze huurders een inkomensafhankelijke huurverhoging plaats. Hoeveel de huur omhoog gaat, hangt af van je inkomen. Hierbij mag de huur voor huurders met een hoger inkomen meer stijgen dan voor huurders die iets minder verdienen. Eind april krijg je een mail/brief hierover. Daarin staat of jouw huur stijgt vanaf 1 juli 2023 en hoeveel. Op deze pagina vind je veelgestelde vragen en antwoorden rondom de huurverhoging.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wanneer voeren wij de jaarlijkse huurverhoging door?

Ieder jaar verhogen wij de huur op 1 juli. Dit is volgens de regels van de overheid. Je ontvangt hierover rond april bericht van ons. Tegen die tijd is de pagina www.wonenbijgeno.nl/huurverhoging ook geactualiseerd.

Wat houdt de jaarlijkse huurverhoging in?

Ieder jaar passen wij op 1 juli de netto huur voor woningen aan. Dit is de huur die je voor de woning betaalt zonder de servicekosten. De overheid bepaalt met hoeveel procent wij de netto huur mogen aanpassen. Je krijgt altijd voor 1 mei een mail/brief met de nieuwe huurprijs.

Wat is een inkomensafhankelijke huurverhoging?

Een inkomensafhankelijke huurverhoging is een extra huurverhoging die gevraagd kan worden aan huurders van een sociale huurwoning die een midden of hoger huishoudinkomen hebben. 

Hoe komen wij aan jouw inkomensgegevens?

Wij krijgen een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Op de inkomensverklaring staat:

  • de inkomenscategorie waar je in valt.

Wat precies je inkomen is, staat er dus niet op. Die informatie hoef je niet met ons te delen. Vragen wij de inkomensverklaring van je op? Dan krijg je daarover een brief van de Belastingdienst.

Kan ik bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging?

Ben je het niet eens met het voorstel van de huurverhoging? Dan kun je bezwaar maken. Hoe dit werkt gaat lees je in de brief die je eind april ontvangt.

Mijn vraag is niet beantwoord, wat kan ik doen?

Stuur in dit geval een e-mail naar huurverhoging@gooienom.nl


Huurverlaging 2023

Huurders met een laag inkomen kunnen in 2023 ook een huurverlaging krijgen.

Klik hier voor meer informatie over de huurverlaging in 2023


Vragen of meer informatie?

Wij helpen je graag verder. Onze afdeling Huurincasso is op maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar via (035) 672 66 77. Of je kan een mail sturen naar huurverhoging@gooienom.nl

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x