Een huurwoning

Regio Gooi & Vechtstreek

G&O verdeelt sociale huurwoningen in de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren via het regionale systeem van de Gooi en Vechtstreek.

Woonruimteverdeling
Meer informatie over de woonruimteverdeling voor sociale huurwoningen in de regio Gooi en Vechtstreek vindt je op de website van DAK (WoningNet).

Aanbod en reageren
De sociale huurwoningen die G&O te huur aanbiedt in de regio Gooi & Vechtstreek vindt je onder Woningaanbod. Om te kunnen reageren is het noodzakelijk dat je als woningzoekende geregistreerd bent bij DAK (WoningNet).

Inkomensgegevens: vraag ze alvast op
Ben je serieus op zoek naar woonruimte en reageer je regelmatig op woningen die worden aangeboden? Dan adviseren wij je nu alvast jouw inkomensverklaring bij de Belastingdienst op te vragen. Wanneer je in aanmerking komt voor een woning, dan controleren wij jouw gegevens aan de hand van jouw inkomensverklaring.

Doorgaans duurt het ruim een week voordat je de gegevens van de Belastingdienst hebt ontvangen. In de tussentijd kunnen wij je de gewenste woning niet definitief aanbieden. Wanneer je de gegevens al in huis hebt, weet je sneller waar je aan toe bent. De inkomensverklaring kun je jaarlijks opvragen bij de Belastingdienst. Dit kan het snelst digitaal of via de belastingtelefoon: 0800 0543. Je hebt hiervoor jouw Burgerservicenummer nodig. Je kunt ook naar het belastingkantoor gaan met jouw legitimatiebewijs. Tip: Heb je de inkomensverklaring binnen? Zet het dan meteen in DAK (WoningNet).

Informatie over urgentie
Het is, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk om urgentie aan te vragen. Voor meer informatie over en aanvragen van een urgentie voor woningtoewijzing kun je terecht op de website www.ubgv.nl. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met een van de woningcorporaties of de gemeente in regio Gooi & Vechtstreek. Je kunt ook contact opnemen met het Urgentiebureau. Meer informatie vindt je in de folder Urgentie aanvragen? Zo werkt het.

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x