Onderhoud en reparatie

Zelf klussen

Om van je huis ook echt een thuis te maken wil je misschien een paar dingen aanpassen. Lees voor je aan de slag gaat eerst deze pagina door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Spelregels en voorwaarden

Een verandering aan de woning die je zelf uitvoert, wordt ook wel een ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening) genoemd. Wil je een ZAV aanbrengen en wil je weten of dat kan en welke regels er gelden? Lees dan meer over de spelregels en voorwaarden in de kluswijzer. Voor veel aanpassingen heb je eerst toestemming van ons nodig. Heb je besloten een verandering in je woning aan te brengen? Vul dan het aanvraagformulier ZAV in en stuur het naar ons toe.

Schilderen van wanden en plafonds

Wil je de wanden of plafonds opfrissen of een andere kleur geven? Natuurlijk mag dat. Houd er wel rekening mee dat de nieuwe bewoner die na jou komt de wanden met één keer overschilderen in de juiste kleur krijgt. Schilder radiatoren met een lichte kleur radiatorverf over. Stopcontacten, wand- en vloertegels mag je niet schilderen. Ook voegenfris mag je niet gebruiken. Meer informatie vind je ook in de volgende folders:

Vloerbedekking

Wil je losliggende vloerbedekking leggen? Dan heb je geen toestemming van ons nodig als dit makkelijk weer weg te halen is. Wel moet dit aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden staan hieronder. De precieze voorwaarden in jouw woonsituatie vind je als bijlage in je huurcontract. Wil je vloerverwarming? Informeer dan vooraf bij ons waar je rekening mee moet houden. Bekijk ook de voorwaarden vloerbedekking.

Ondervloer
Het leggen van een ondervloer raden we altijd aan. Dit vermindert de kans op geluidsoverlast. Minder geluidsoverlast verhoogt je woongenot en dat van je buren. Woon je in een appartement, boven-of benedenwoning of een flat? Dan is het leggen van een ondervloer verplicht. Je ondervloer moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Informeer hiernaar bij ons. Bewaar het aankoopbewijs en label of certificaat van de ondervloer goed. Mochten de buren geluidsoverlast ervaren dan kun je aantonen dat je rekening houdt met onze voorwaarden. Ga je verhuizen en wil de nieuwe bewoner de vloerbedekking overnemen? Ook dan is het aankoopbewijs belangrijk.


Vaste vloerbedekking
Wil je vaste vloerbedekking leggen? Zoals bijvoorbeeld vloertegels, marmoleum of vastgelegd parket? Dan heb je vooraf toestemming van ons nodig. Je kunt toestemming vragen via het aanvraagformulier Zelf Klussen (ZAV).

Asbest

Ga je klussen in je woning? Dan is het goed om te controleren of de woning asbestvrij is. Asbest komt vaker voor dan je denkt. Het komt vooral voor in woningen die tussen 1945 en 1993 zijn gebouwd. Asbest is de verzamelnaam voor verschillende soorten kleine, naaldachtige vezels. Ze zijn sterk, goedkoop, isolerend en brandwerend. Daarom werd asbest gebruikt in een groot aantal verschillende bouwmaterialen. Zolang het materiaal waar asbest in zit heel blijft, komen er geen asbestvezels vrij in de lucht en is er geen risico voor de gezondheid. Heb je vragen over asbest of wil je weten wat het bouwjaar is van de door jou gehuurde woning? Neem dan contact met ons op. Meer informatie vind je in de folder Asbest.

Heb je vragen over bovenstaande onderwerpen?

Neem dan contact op met afdeling Wonen via telefoonnummer (035) 672 66 99 of info@gooienom.nl

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x