Ik zoek

Een huurwoning

Het Gooi en Omstreken (G&O) verhuurt vooral woningen in de sociale sector in de regio’s Gooi en Vechtstreek en Eemvallei.

Woonruimteverdeling regio Gooi & Vechtstreek
Voor de verdeling van sociale huurwoningen gebruiken we een systeem. Zo zorgen we ervoor dat woningzoekenden op een rechtvaardige wijze aanspraak maken. Sociale huurwoningen in de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren worden verdeeld via het regionale woonruimteverdeelsysteem van de Gooi en Vechtstreek. Meer informatie over hoe je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning in deze gemeenten vindt je op de pagina Regio Gooi & Vechtstreek.

Woonruimteverdeling regio Eemvallei
In de regio Eemvallei biedt G&O sociale huurwoningen aan in Bunschoten. Er gelden specifieke spelregels voor de verdeling van de woningen. Klik hier voor meer informatie over huren in Bunschoten.

Inkomensgegevens: vraag ze nu op!
Ben je serieus op zoek naar woonruimte en reageer je regelmatig op woningen die worden aangeboden? Dan adviseren wij je voordat je gaat reageren op een woning om jouw inkomensverklaring bij de Belastingdienst op te vragen. Wanneer je in aanmerking komt voor een woning, controleren wij jouw gegevens aan de hand van jouw inkomensverklaring. Tip: Zodra je inkomensverklaring binnen is, kun je het ook al in DAK (WoningNet) zetten.

Vraag je jouw inkomensverklaring niet digitaal op, dan kan er geruimte tijd voorbij gaan voordat je de gegevens van de Belastingdienst hebt ontvangen. In de tussentijd kunnen wij je de gewenste woning niet definitief aanbieden en loop je kans de woning hierdoor mis te lopen. Wanneer je de gegevens al in huis hebt, weet je sneller waar je aan toe bent. De inkomensverklaring kun je jaarlijks opvragen bij de Belastingdienst. Dit kan zowel digitaal als via de belastingtelefoon: 0800 0543. Je hebt hiervoor jouw burgerservicenummer nodig.

Vrije sector woningen
G&O biedt op beperkte schaal woningen in de vrije sector aan. Voor meer informatie verwijzen we je naar de pagina Vrije sector.

Passend toewijzen
Elk jaar zijn er wijzigingen in de toewijzing van woningen. Op de website van DAK (WoningNet) kun je in een filmpje zien wat voor wijzigingen er zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over de woonruimteverdeling en toewijzingsregels kun je contact opnemen met afdeling Wonen via (035) 672 66 99 of gebruik maken van het Contactformulier.

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x