Over de huur

Servicekosten

De huur die je maandelijks betaalt, bestaat uit de netto huur en de servicekosten. Samen vormen deze kosten de bruto huur. Met de netto huur betaal je voor het gebruik van je woning. De servicekosten betaal je voor aanvullende kosten en diensten.

Aanvullende kosten en diensten

Voorbeelden van deze aanvullende kosten en diensten zijn: water (waterverbruik), elektra (zoals de verlichting van de centrale hal en galerijen), schoonmaak (van algemene ruimten zoals gangen), ramen wassen (van algemene ruimten).

Voorschot en eindafrekening

G&O betaalt de rekeningen voor deze servicekosten. Via een voorschot betaal je dit maandelijks aan ons terug. Servicekosten worden na afloop van een jaar afgerekend. De afrekening van de servicekosten over het afgelopen jaar, krijg je dus voor 1 juli van het huidige jaar. Elk jaar wordt gekeken of het betaalde voorschot genoeg was om de kosten te dekken. Als blijkt dat je te veel hebt betaald, dan krijg je een bedrag terug. Als de servicekosten hoger uitvallen dan het betaalde voorschot moet je het verschil bijbetalen.

Jaarlijkse verhoging

De algemene servicekosten worden tegelijk met de jaarlijkse huurverhoging per juli aangepast. De individuele servicekosten worden per augustus aangepast. Individuele servicekosten zijn bijvoorbeeld stookkosten en waterverbruik bij eigen meters. Hiervoor ontvangen wij jaarlijks een eindafrekening van de energieleveranciers.

Afrekening bij verhuizing

Op het moment dat je verhuist zijn de totale servicekosten nog niet bekend. Daarom krijg je pas na afloop van het betreffende jaar je afrekening. Je betaalt alleen servicekosten voor de periode dat je de woning nog huurde.

Meer informatie

Heb je nog vragen over servicekosten? Stuur dan een mail naar servicekosten@gooienom.nl. Of bel ons op (035) 672 66 99.

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x