Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke sleuteluitreiking Harmen Vosweg Laren
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke sleuteluitreiking Harmen Vosweg Laren

Op donderdag 4 juli ontvingen de 8 huurders van de nieuwbouwwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren de sleutel van hun nieuwe woning. Aan het eind van de dag was een feestelijk samenkomen. Gemeente Laren, woningcorporatie G&O, buurtvereniging en overige betrokkenen vierden samen het eindresultaat van de afgelopen maanden, waarin doorstroming en huisvesting van Larense inwoners steeds centraal stond. Uit handen van wethouder Niels Rood en projectleider Arnoud van de Wal (G&O) werd symbolisch de sleutel uitgereikt aan de nieuwe huurders.

‘Zorgt voor doorstroming’

Cunera Bossers-Smit, manager Vastgoed G&O: ‘Er zijn weinig sociale huurwoningen in Laren. Terwijl de vraag blijft toenemen. Dat geldt voor jongeren, maar ook voor ouderen. De nieuwe woningen aan de Harmen Vosweg hebben twee slaapkamers en zijn daarmee geschikt voor kleinere huishoudens. De nieuwe huurders laten allemaal een woning in Laren achter. De nieuwbouw zorgt dus voor doorstroming.’

Duurzame woningen

G&O zet zich in voor een duurzame woningvoorraad. De 8 woningen zijn daarom energiezuinig en zonder gasaansluiting opgeleverd. Dat betekent dat er alleen elektrisch gekookt kan worden. De woningen hebben zes zonnepanelen. De woningen zijn gesitueerd in twee blokjes van vier woningen en zijn gebouwd door Karbouw Bouwonderneming B.V. Het gaat om één laags woningen met een kap, twee slaapkamers en ze zijn ongeveer 75m2 groot.

‘Elke woning is er éen’

Wethouder Niels Rood (Wonen): ‘Het zijn ‘maar’ 8 woningen, maar elke woningzoekende uit Laren die we kunnen huisvesten is er een. Daarom ben ik echt blij met de realisatie van dit project. Er zijn nog meer sociale huurwoningen nodig in Laren, dat blijkt wel uit het enorme aantal reacties. We blijven daar intensief aan werken, samen met G&O en de huurdersvereniging. Laren is een geweldig dorp en moet hetzelfde blijven, ook in de zin dat er mensen van alle leeftijden en alle inkomensgroepen leven. Sociale en middeldure huurwoningen zijn daarom echt belangrijk.’

Tegen de natuur aan

De woningen werden vanaf 13 mei geadverteerd op WoningNet Gooi en Vechtstreek. Er kwamen maar liefst 3.481 reacties binnen. Eind juni ondertekenden de nieuwe huurders de huurovereenkomst en op 4 juli was de oplevering en sleuteloverdracht. Alle woningen hebben een kleine achtertuin, waarachter door de gemeente Laren nog een grote gemeenschappelijke tuin wordt aangelegd. De woningen grenzen aan de dierenweide, speel- en voetbalveld en liggen tegen de natuur aan.

Naar het overzicht
x