Duurzaam wonen

Energiecoöperaties per gemeente

Verschillende lokale energiecoöperaties bij jou in de buurt organiseren markten, (online) workshops en huis-aan-huis bezoeken. Zij delen gratis energiebesparende producten uit en geven bespaaradvies. Kijk hieronder hoe jouw gemeente of energiecoöperatie je verder kan helpen. 

Gemeente Blaricum en Laren – Hut van Mie

Hut van Mie is het energie-initiatief van, voor en door bewoners van Blaricum en Laren. Een belangrijke activiteit is het ondersteunen van bewoners bij het besparen van energie.  

Ga naar de website van Hut van Mie


Gemeente Bunschoten

Via de gemeente Bunschoten kan je energiebesparende producten aanvragen. Of een gesprek inplannen met een energiecoach. Voor inwoners met een lager inkomen heeft de gemeente verschillende regelingen. 

Bezoek de website van de gemeente Bunschoten

Klik hier voor een overzicht van de regelingen


Gemeente Gooise Meren - Energiecoöperatie Wattnu

Wattnu organiseert in Gooise Meren Buurt Energieklusdagen. Energiecoaches geven tijdens deze dagen advies en delen gratis besparingsproducten uit. Er zijn ook Energieklussers die je direct kunnen helpen bij het aanbrengen of installeren van deze producten. Ook starten zij een traject voor bewoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening.

Klik hier voor de website van Wattnu


Gemeente Hilversum - Energiecoöperaties HilverZon en HET

Energiecoöperaties HilverZon en HET organiseren in verschillende wijken acties en een Energie Event. Je kunt je aanmelden voor een workshop Energiebesparing, een online Energy challenge of een huisbezoek van een energieconciërge. Ook starten zij een traject voor bewoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening.

Klik hier voor meer informatie


Gemeente Wijdemeren - Energiecoöperatie Wijdemeren

De energiebespaarcoaches van Energiecoöperatie Wijdemeren gaan wijk voor wijk bij bewoners langs. Zij geven tips voor kleine maatregelen. Je kunt ook een gesprek met de energiebespaarcoach aanvragen. Ook starten zij een traject voor bewoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening.

Klik hier voor meer informatie

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x