Huurverhoging

Veelgestelde vragen » Huurverhoging

Terug naar het overzicht

Wanneer voeren wij de jaarlijkse huurverhoging door?

Ieder jaar verhogen wij de huur op 1 juli. Dit is volgens de regels van de overheid. Je ontvangt hierover rond april bericht van ons. Tegen die tijd is de pagina www.wonenbijgeno.nl/huurverhoging ook geactualiseerd.

Wat houdt de jaarlijkse huurverhoging in?

Ieder jaar passen wij op 1 juli de netto huur voor woningen aan. Dit is de huur die je voor de woning betaalt zonder de servicekosten. De overheid bepaalt met hoeveel procent wij de netto huur mogen aanpassen. Je krijgt altijd voor 1 mei een mail/brief met de nieuwe huurprijs.

Wat is een inkomensafhankelijke huurverhoging?

Een inkomensafhankelijke huurverhoging is een extra huurverhoging die gevraagd kan worden aan huurders van een sociale huurwoning die een midden of hoger huishoudinkomen hebben. 

Hoe komen wij aan jouw inkomensgegevens?

Wij krijgen een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Op de inkomensverklaring staat:

  • de inkomenscategorie waar je in valt.

Wat precies je inkomen is, staat er dus niet op. Die informatie hoef je niet met ons te delen. Vragen wij de inkomensverklaring van je op? Dan krijg je daarover een brief van de Belastingdienst.

Kan ik bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging?

Ben je het niet eens met het voorstel van de huurverhoging? Dan kun je bezwaar maken. Hoe dit werkt gaat lees je in de brief die je eind april ontvangt.

Mijn vraag is niet beantwoord, wat kan ik doen?

Stuur in dit geval een e-mail naar huurverhoging@gooienom.nl

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x