Walter aan het woord

Walter, senior verhuurmakelaar

'Al 25 jaar helemaal op mijn plek bij G&O'

Op 24-jarige leeftijd begon ik als mutatie-opzichter bij G&O. Inmiddels, 25 jaar later, werk ik in de functie van senior verhuurmakelaar. Het mooiste aan mijn werk vind ik het contact met de bewoners. Het ontroert me nog steeds als oudere bewoners afscheid nemen van hun woning nadat ze er meer dan veertig jaar gewoond hebben.

Omgaan met mensen

Voordat ik hier kwam werkte ik als aankoopmakelaar bij een makelaarskantoor. Dit werd me te commercieel en ik miste het sociale aspect. Op een dag zag ik in de Gooi en Eemlander een advertentie van G&O voorbijkomen. Ze zochten iemand die goed kon omgaan met mensen, met kennis van de regio. Ik hoefde niet lang na te denken en reageerde gelijk. Ik heb nog geen dag spijt gehad van deze beslissing, want ik ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk!

Kennis van woningbezit

In mijn huidige functie als senior verhuurmakelaar doe ik alles dat met verhuizen te maken heeft. Van huuropzegging tot het bezichtigen en opnieuw verhuren aan de volgende bewoner. Ik heb inmiddels al meer dan de helft van onze woningen van binnen gezien. Als een bewoner belt met een vraag over zijn woning, dan weet ik vaak gelijk wat hij bedoelt. Bijna elke deur, meterkast of gemeenschappelijke ruimte ken ik wel uit mijn hoofd.


'Bijna elke deur, meterkast of gemeenschappelijke ruimte ken ik wel uit mijn hoofd'

Persoonlijk en betrokken

Het leukste aan mijn functie vind ik de diversiteit aan werkzaamheden. Je weet van tevoren nooit hoe je dag eruit gaat zien. Daarnaast ben ik blij dat G&O in die 25 jaar tijd dat ik er werk persoonlijk en betrokken is gebleven. Daar ben ik trots op. Ik probeer dan ook in mijn contact naar de mensen toe zo open mogelijk te zijn. De meeste bewoners kennen mij bij naam en maken een praatje met me. Sommigen weten zelfs mijn 06-nummer, dat zegt genoeg toch?


'Sommige bewoners weten zelfs mijn 06-nummer, dat zegt genoeg toch?'

Trends en ontwikkelingen

In de afgelopen jaren is er wel wat veranderd in mijn werk. De generatie van nu is mondiger en heeft een hoger verwachtingspatroon dan de bewoners van vroeger. Daarnaast merk ik dat de vereenzaming toeneemt. Mensen zijn tegenwoordig meer op zichzelf en de sociale controle wordt steeds minder. Je kunt dit helaas niet voorkomen, maar we hebben met elkaar wel een signalerende functie. Dus zie je dat iemand steeds minder naar buiten gaat? Ga eens langs op de koffie, vraag hoe het met hem of haar gaat of schakel indien nodig hulp in.

'Zie je dat iemand steeds minder naar buiten gaat? Ga eens langs op de koffie, vraag hoe het gaat of schakel indien nodig hulp in!

Maatwerk

Terwijl ik 25 jaar geleden nog de jongste medewerker was, behoor ik inmiddels tot een van de meest ervaren krachten van G&O. Nieuwe collega’s komen vaak bij me langs met vragen over het woningbezit. Voor dit werk is geen opleiding, je moet in deze functie groeien. Het blijft elke keer maatwerk, want iedere woning en iedere bewoner is weer anders. Ik zit hier bij G&O helemaal op mijn plek en ik ben voorlopig niet van plan om hier weg te gaan!

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x