Opgeleverd
Opgeleverd: De Jacob van Campenlaan in Hilversum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Opgeleverd: De Jacob van Campenlaan in Hilversum

Op de hoek van de Comes Oolenstraat en de Jacob van Campenlaan heeft Het Gooi en Omstreken 16 appartementen gerealiseerd. Het voormalige pand, dat deel uit maakte van een aantal identieke flats aan de Jacob van Campenlaan, werd gesloopt.

Specificaties
In totaal zijn er aan de Jacob van Campenlaan 16 appartementen gerealiseerd in de sociale huursector. Het gesloopte gebouw was verdeeld in 24 portiekwoningen van ongeveer 40 vierkante meter. In het nieuwe gebouw zijn 16 appartementen gerealiseerd van twee verdiepingen met een oppervlakte van zo’n 80 vierkante meter.

Ontwerp
Om de nieuwbouw te laten passen in het straatbeeld is er voor gekozen om de monumentale uitstraling van de bestaande bouw in het nieuwe ontwerp te respecteren. Het nieuwe gebouw heeft dezelfde afmetingen als het oude pand. Ook de vorm en de afmeting van de raamopeningen en de portieken, die aan de voorkant uitsteken, zijn nagenoeg gelijk.

Samenwerking
Het plan is ontwikkeld door Wingerden Hoveniers Architecten uit Amsterdam. De realisatie is uitbesteed aan aannemersbedrijf Plegt-Vos Geelen uit Vleuten.

Bijzonderheden: Stedelijk Vernieuwingsproject
De woningcorporaties hebben gezamenlijk invulling gegeven aan het Stedelijk Vernieuwingsproject Hilversum Noord. Het doel hiervan was om de leefbaarheid en de kwaliteit van de wijk te optimaliseren. De bouw aan de Jacob van Campenlaan is het laatste nieuwbouwproject dat binnen het stadsvernieuwingsproject is gerealiseerd.

Toegevoegd: 6 februari 2018

Naar het overzicht
Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x