Bewonersverhalen

'Mijn gasverbruik is nu bijna gehalveerd'

In 2021 kregen 222 woningen in Laren een grote duurzame opknapbeurt. Ook de woningen van buurvrouwen Simone Lemson aan de Erfgooiersweg en Ester Linnenbank aan de Erfgooiersdwarsweg ondergingen de opknapbeurt. Nu, 2 jaar later, spreekt sociaal projectleider Ilse Schrijver met Ester en Simone over hun ervaringen en de voordelen die ze nu ervaren in een energiezuinig huis. Ester: ‘Ik wil hier nooit meer weg.'

‘Alleen maar beter’

Ester woont sinds 1990 in haar woning. In 2018 nam G&O deze woning over na een fusie met woningbouwvereniging van Erfgooiers. ‘Ik ben heel blij dat G&O het overnam. Vanaf dat moment werd mijn woning alleen maar beter!’ Simone woont nu 10 jaar in haar woning aan de Erfgooiersweg. ‘En ik wil hier ook nooit meer weg!’ vertelt ze.

Huis isoleren als een pakket

‘Als woningcorporatie is het belangrijk om woningen te verduurzamen. We willen dat iedereen fijn woont en bewust bezig is met de toekomst. Tijdens dit verduurzamingsproject zijn de daken, gevels en deels de vloeren geïsoleerd. Bij isoleren heb je een heel pakket aan werkzaamheden, die de woning als het ware inpakken’, legt Ilse uit.

Bijna helft minder gasverbruik

‘Deze maatregelen hebben duidelijk effect’, vertelt Ester. ‘Natuurlijk hebben we afgelopen tijd opgelet als het gaat om de verwarming aanzetten en douchen. Maar je merkt duidelijk het verschil in verbruik. Ik heb net nog even gekeken en het verbruik aan gas is zelfs met de helft verminderd ten opzichte van de jaren voor de verduurzaming.

‘Uurtje verwarming aan is genoeg’

Simone pakt ook de cijfers van haar verbruik erbij. ‘In 2021 verbruikte ik 625 m3 gas. In 2022 was dit bijna de helft, namelijk 350 m3. Ik ben zo blij dat mijn huis zo goed is geïsoleerd. Vaak zet ik maar een uur de verwarming aan. De rest van de dag is het dan warm in huis, ideaal.

Geen tocht meer in huis

‘Mijn wooncomfort is er ook op vooruitgegaan’,vertelt Simone. Ze wijst naar het raam achter haar. ‘Eerder kon ik hier nooit lang zitten. Voor de verbouwing kwam hier tocht en kou doorheen. Toen de nieuwe kozijnen erin zaten merkte ik direct verschil.’

De buurt trok dichter naar elkaar

Ester, Simone en Ilse zijn het alledrie eens over het feit dat dit project mede door aannemer Mokveld zo goed is verlopen. ‘De persoonlijke inzet van de medewerkers heeft echt het verschil gemaakt,’ vertelt Ester met een glimlach. ‘De sfeer was goed in de buurt tijdens de werkzaamheden. De buurt trok meer naar elkaar toe en hielp elkaar waar nodig’, licht Ilse toe.

Fijne ervaringen

‘Ik ben tevreden met hoe de communicatie is verlopen met G&O tijdens dit project’, geeft Ester aan. ‘Snelle reacties op mailtjes en vragen over onderhoud, heel fijn’, besluit Simone.

Kijk voor energiebespaartips voor jou in huis ook eens op SamenDuurzaam

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x