Het is alsof ik mijn jeugd herbeleef

Op bezoek bij Sjon Wingelaar 

'Het is alsof ik mijn jeugd herbeleef' 

Al zijn hele leven woont de 75-jarige Sjon Wingelaar in Nederhorst den Berg. De laatste elf jaar in de wijk Overmeer. Sinds zijn vriendin overleed, voelde hij zich daar wat eenzaam in de tweekamerwoning op één hoog. Sjon: ‘Ik wilde terug naar het oude dorp en droomde van een tuintje.’ Die droom kwam snel dichterbij toen er een brief van Woningcorporatie G&O in de bus viel.

Wooncoach op de koffie

‘Ik had in Overmeer wel een groot balkon, maar daar stond nooit veel zon op. En met een tuintje heb je meer contact met de wereld om je heen’, legt Sjon uit. ‘Daarom reageerde ik op de oproep van de woningcorporatie. De wooncoach die daarna bij me op de koffie kwam, kon zich goed inleven. Ze luisterde echt naar wat ik vertelde en snapte dat ik graag terug wilde naar het oude dorp.

‘Alsof ik mijn jeugd herbeleef’

Lachend vertelt hij: ‘Ik kon al snel terecht in het complex aan de Voorstraat, nota bene dezelfde straat waar ik geboren ben!’ Ook de wens voor een woning beneden en aan de voorkant wist G&O waar te maken. Sjon: ‘Mijn huisje ligt aan de kant van de Spiegelpolder en ik kijk uit op de Jozefschool: mijn oude basisschool. Het is bijna alsof ik mijn jeugd herbeleef.’

Meer aanloop en aanspraak

De nieuwe tweekamerwoning bevalt Sjon heel goed: ‘Het is heel ruim en de vloerverwarming voelt als een grote luxe. Vooral met mijn tuintje ben ik dolgelukkig. Na mijn verhuizing heb ik meteen hortensia’s geplant die nu prachtig in bloei staan. Tegenover mijn huis staan prachtige hoge bomen en kan ik de zon zien opkomen. Omdat er een pad langs mijn huis loopt, heb ik veel meer aanloop en aanspraak dan in Overmeer. Ik fiets ook zo naar de Spiegelpolder, waar ik mooie natuurfoto’s kan maken.’

'Na mijn verhuizing heb ik meteen hortensia's geplant!'


Twee rechterhanden

De hulp van de Servicedienst van G&O heeft Sjon nauwelijks nodig gehad. ‘Alles is hier perfect voor elkaar en ik heb zelf gelukkig twee rechterhanden. Toen de ketel even kuren had, stond er direct een monteur op de stoep. Maar de ketel hoefde alleen bijgevuld te worden. Dat kon ik prima zelf.’ Aan de Voorstaat van Nederhorst den Berg voelt Sjon zich weer helemaal op zijn plek. ‘Dat ik nu zo fijn woon op een steenworp afstand van mijn geboortehuis is voor mij echt een groot cadeau’, besluit hij met een grote glimlach.

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x