Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Vragen en antwoorden over glasvezelverbinding
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Vragen en antwoorden over glasvezelverbinding

We krijgen regelmatig vragen over een glasvezelverbinding van bewoners. Steeds vaker en op meer plekken kunt u kiezen voor internet via een glasvezelverbinding. U mag zelf kiezen of u dit wilt. U heeft hiervoor geen toestemming nodig van Het Gooi en Omstreken. Wij informeren u alleen over de mogelijkheid en vertellen waar u rekening mee moet houden als u gebruik wilt maken van een glasvezelaansluiting. Kijk ook op www.wonenbijgeno.nl/glasvezel om te zien of uw vraag ertussen staat.

Moet ik als huurder meewerken aan de aanleg van glasvezel?

Meewerken is niet verplicht. Maar we raden het wel aan. Ook als u nu niet van plan bent om de glasvezelaansluiting te gebruiken. Ook voor volgende huurders is het handig als er alvast een glasvezelkabel aanwezig is. Wanneer er later een aanvraag wordt gedaan zijn daar mogelijk kosten aan verbonden.

Ik huur een woning in de gemeente Laren en heb een vraag over de aanleg van glasvezelverbinding

Namens DeltaFiber gaat Circet de aanleg van glasvezelverbinding in Laren verzorgen. Vanaf april zal er gestart worden met de eerste werkzaamheden. Ook zijn veel bewoners inmiddels al benaderd om de locatie van de aansluiting te bepalen (een schouw). Deze schouwers zijn de komende 2 maanden nog in de omgeving om alle bewoners te benaderen. Eind 2022 zullen de eerste woningen worden aangesloten op het glasvezel netwerk. Bewoners worden hiervoor rechtstreeks benaderd door de aannemer en daarom is het van belang om tijdens de schouw even de contactgegevens achter te laten.

Heeft u nog vragen? Kijk dan www.deltafibernetwerk.nl. Ook kunt u langskomen op het Glasvezel Informatiepunt aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 6 in Laren. 

Ik huur een woning in de gemeente Wijdemeren en heb een vraag over de aanleg van glasvezelverbinding

Namens Glaspoort gaat Allinq de aanleg van glasvezelverbinding uitvoeren bij de woningen in de gemeente Wijdemeren. De voorbereiding van de werkzaamheden gebeurt in 2022. In 2023 starten ze met de aansluiting van de eerste woningen. U wordt eind 2022 geïnformeerd door Glaspoort over de planning en werkzaamheden.

Heeft u nog vragen? Kijk dan op glaspoort.nl/vragen voor de antwoorden op veelgestelde vragen en de mogelijkheden om contact met Glaspoort op te nemen. Of schrijf u in voor de netwerkupdates op glaspoort.nl. Dan blijft u op de hoogte van de actuele planning en werkzaamheden.

 

Klik hier voor nog meer vragen en antwoorden

 

Naar het overzicht
x