Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Huishoudverklaring van de Belastingdienst ontvangen?
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Huishoudverklaring van de Belastingdienst ontvangen?

Het Gooi en Omstreken heeft huishoudverklaringen opgevraagd bij de Belastingdienst. Met de huishoudverklaring bekijken wij of u een inkomensafhankelijke huurverhoging krijgt of niet. De Belastingdienst stuurt u ook een huishoudverklaring. Hierin staat dat wij deze hebben opgevraagd.

Wat staat er op een huishoudverklaring?

  • De inkomenscategorie waar u in valt. Wij zien of uw huishoudinkomen in de categorie 'lagere inkomens', 'middeninkomens' of 'hogere inkomens' valt.
  • Het aantal personen in uw huishouden dat een inkomen heeft.

Let op: wat precies uw inkomen is, staat er dus niet op. Die informatie hoeft u niet met ons te delen. 

Wat kunt u met de huishoudverklaring?

U hoeft verder niets te doen met de huishoudverklaring. De Belastingdienst geeft hiermee aan dat wij deze gegevens hebben opgevraagd. Eind april ontvangt u een mail/brief over de huurverhoging. In deze mail/brief staat of u een huurverhoging krijgt en hoeveel deze bedraagt. U ontvangt dan ook een brief over hoe u bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging.

Vragen of contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Wij helpen u graag verder. Onze afdeling Huurincasso is op maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar via (035) 672 66 77. Of stuur op werkdagen tussen 8:00 en 16:00 uur een WhatsApp-bericht via 06 29 43 14 94. Ook kunt u een mail sturen naar huurverhoging@gooienom.nl

Meer informatie

Kijk op onze pagina van de huurverhoging voor meer informatie.

Naar het overzicht
x