Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke opening verbouwde kantoor G&O
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke opening verbouwde kantoor G&O

Feest! Gisteren was de officiële opening van ons vernieuwde kantoor voor alle medewerkers. In ongeveer een jaar tijd is het kantoor aan de Schapenkamp 130 in Hilversum omgebouwd tot een sfeervolle werk- en ontmoetingslocatie. De verbouwing vormde onderdeel van de vernieuwde visie op onze dienstverlening en werkomgeving. Aan de nieuwste collega én de langstzittende collega de eer om symbolisch het lint door te knippen.

Ontmoeten staat centraal

Ontmoeten is de primaire functie in het vernieuwde kantoor. Verbinding en interactie tussen collega’s, huurders en netwerkpartners staan centraal. De begane grond heeft een ruim en open ontvangstgebied, een lunch- en werkcafé en verschillende werk- en overlegruimtes. Opvallend op de begane grond is het houten huisje en de grote wand met fotolijsten, wat een huiselijk gevoel geeft en zorgt voor verbinding met de verdiepingen erboven.

Klaar voor de toekomst

De wereld waarin G&O zich bevindt is dynamisch. Onze organisatie groeide flink, zowel in aantal woningen als medewerkers. Om blijvend te kunnen inspelen op alle ontwikkelingen, maakten we de organisatie flexibel en wendbaar. Activiteitgericht werken is de inmiddels norm en we zoeken de dialoog met collega’s, huurders en netwerkpartners. Ondanks een groei van woningen en medewerkers met 30%, gebruiken we minder kantoorruimte dan voor de verbouwing. Dat heeft ook te maken met een andere manier van werken en een optimaler gebruik van de ruimtes.

Stukje regenwoud en oude witte jeans 

Wist je dat de laptoptafels in het kantoor een tafelblad hebben dat is gemaakt van materiaal dat normaal wordt weggegooid? Ze zijn gemaakt van oude witte jeans dat wordt verzameld en na een recycleproces wordt verwerkt tot een tafelblad. En wist je dat we zelfs een stukje regenwoud hebben geadopteerd? Bekijk alle duurzame toepassingen in het kantoor hier.

Activiteitgericht werken

De verdiepingen daarboven zijn ingericht als een activiteitgerichte werkomgeving. Door de open vides en trappen staan ze met elkaar in verbinding. De verschillende vergaderruimtes geven het werkgebied van G&O weer, met namen als Bunschoten, Hilversum, Laren en Muiden. Glazen wanden zorgen voor een open karakter en natuurlijke materialen en zacht kleurgebruik voor een huiselijke uitstraling.

Duurzame keuzes

Het ontwerp voor de nieuwe werkomgeving was in handen van Burobas. Daarin zijn tal van duurzame keuzes gemaakt. De duurzame klimaatplafonds zorgen voor efficiënte verwarming en koeling en een lager energieverbruik. Banken, stoelen maar ook tafels en wandbekleding zijn gemaakt van gerecycled materiaal en textieloverschotten.

111 zonnepanelen

Op basis van het ontwerp ging Koelewijn aan de slag met de verbouwing. Ook daarin zijn duurzame keuzes gemaakt. Bestaande systeemwanden en kozijnen zijn opnieuw gebruikt en de nieuwe systeemwanden zijn CO2-neutraal geproduceerd. Het kantoorgebouw is voorzien van 111 zonnepanelen en in de kelder zijn 16 laadpunten aangebracht.

Betere dienstverlening

De nieuwe werkomgeving maakt dit alles mogelijk, met verschillende werkplekken en slimme digitale oplossingen. Bovendien is het nieuwe kantoor een fijne, gezonde en inspirerende plek om te werken, wat bijdraagt aan het werkgeluk van onze medewerkers. En met gelukkige medewerkers kunnen we onze huurders het beste van dienst zijn. Nu en in de toekomst.

Naar het overzicht
x