Opgeleverd
Opgeleverd: Sociale huurwoningen Eemlandia in Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Opgeleverd: Sociale huurwoningen Eemlandia in Bunschoten

De voormalige melkfabriek Eemlandia in Bunschoten heeft een ware transformatie ondergaan. In dit rijksmonument zijn met behoud van alle karakteristieke kenmerken 25 sociale huurwoningen en het nieuwe kantoor van Bureau Bos gerealiseerd. Op 1 april 2022 ontvingen de nieuwe bewoners hun sleutel.

Starterswoningen voor jongeren

De oppervlakte van de 25 sociale huurappartementen varieert van 33 tot 72 m2. Ze zijn binnen de bestaande structuur van de fabriek gerealiseerd. Daarom is iedere woning uniek. Er is een groot tekort aan woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Met de komst van deze appartementen kunnen we ook deze doelgroep voor Bunschoten behouden.

Ruim 800 belangstellenden

Starters op de woningmarkt uit Bunschoten kregen voorrang bij de toewijzing. Er was veel animo bij de inschrijving. In totaal waren er zo’n 800 belangstellenden waarvan 221 uit Bunschoten-Spakenburg.

Modern wonen in de sfeer van vroeger

Koelewijn Bouw is de aannemer en Bureau Bos uit Baarn heeft voor het ontwerp getekend. De sfeer van de oude melkfabriek is bij de herontwikkeling zoveel mogelijk intact gebleven, zoals de schoorsteenpijp, de hoge raampartijen en de gevelversieringen. Zo blijft het gebouw dankzij de nieuwe bestemming voor het dorp behouden.

Duurzame oplossingen en lage energielasten

Bij dit project is zoveel mogelijk de sfeer van vroeger gecombineerd met de kwaliteit van nu. De gevels zijn vanaf de binnenzijde goed geïsoleerd en de oude kozijnen zijn vervangen door nieuwe stalen en houten kozijnen met dezelfde karakteristieke stijlkenmerken. Ook zijn de woningen aardgasvrij opgeleverd om bij te dragen aan de CO2-reductie en energielasten te verlagen.

Geschiedenis

Het pand is gebouwd in 1918 en heeft tot 1963 dienst gedaan als melkfabriek. Daarna hebben er diverse kleine ondernemingen gebruik van gemaakt. Sinds 2006 heeft het pand een monumentenstatus.

 

Laatst bijgewerkt: 29 augustus 2022

Naar het overzicht
Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x