Opgeleverd
Opgeleverd: Tiny Houses Loosdrecht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Opgeleverd: Tiny Houses Loosdrecht

Aan de Rading in Loosdrecht heeft woningcorporatie Het Gooi en Omstreken (G&O) 16 Tiny Houses geplaatst. De nieuwe bewoners ontvingen 1 september 2021 de sleutel van hun nieuwe appartement.

Groots wonen in het klein

Een Tiny House is een compacte woning van maximaal 50 vierkante meter. De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer inclusief toilet. De woningen op de begane grond hebben een klein terras, op de eerste verdieping is een Frans balkon. De Tiny Houses zijn gemaakt met hout en hebben grote ramen, die zorgen voor een open uitstraling. Voor een alleenstaande of voor 2 personen is het erg geschikt.

Duurzaam en uniek

Eén van de grote voordelen van een Tiny House is dat het veel milieuvriendelijker wonen is. Dat komt omdat je voor zo’n klein oppervlak lang niet zoveel verwarming en verlichting nodig hebt als voor een ‘normaal’ huis. De woningen in Loosdrecht zijn helemaal gasloos, voorzien van zonnepanelen en worden verwarmd middels een luchtwarmtepomp en vloerverwarming in woonkamer, keuken en slaapkamer. De Tiny Houses zijn gebouwd met materialen die zoveel mogelijk herbruikbaar zijn en dus minder effect op het milieu hebben.

Speciaal voor starters

Er is grote vraag naar een betaalbaar woningaanbod voor starters in Wijdemeren. Deze woningen zijn dan ook bedoeld voor jongeren tot 35 jaar oud uit Wijdemeren. Met de komst van deze Tiny Houses kunnen we ook deze doelgroep voor Loosdrecht behouden. Deze tijdelijke woningen staan hier voor een periode van 10 tot 15 jaar.

Enorme belangstelling

Voor dit project was er enorme belangstelling, zo hebben zich maar liefst 885 geïnteresseerden gemeld. De 16 woningen zijn met voorrang aangeboden aan personen met lokale binding (maatschappelijk of economisch) aan de gemeente Wijdemeren. 

Het terrein

Het complex heeft een eigen inrit vanaf de Rading gekregen. Op het terrein zijn 16 parkeerplaatsen, zodat elke bewoner zijn of haar auto kan parkeren. Ook zijn er fietsenrekken op het terrein geplaatst en zijn er 2 gemeenschappelijke bergingen voor het complex.

Jongerencontract

De helft van het aantal woningen is aangeboden met een zogenoemd jongerencontract. Een jongerencontract is een huurcontract voor maximaal 5 jaar voor jongeren onder de 28 jaar. De bewoner met dit contract behoudt zijn inschrijftijd bij WoningNet.

Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

Laatst bijgewerkt: 29 augustus 2022

Naar het overzicht
Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x