Nieuwbouw
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
In ontwikkeling: De Wandeling in Muiden
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

In ontwikkeling: De Wandeling in Muiden

Onder de naam De Wandeling realiseert ontwikkelaar Slokker Vastgoed uit Huizen een project met 90 houten woningen naast sportterrein Bredius in Muiden. Naast 25 koopwoningen komen er 15 middeldure en 50 sociale huurwoningen. Het projectplan met de naam 'De Wandeling' gaat vooral over samen gezond, gelukkig en betaalbaar wonen.

Samen gezond, gelukkig en betaalbaar wonen

De woningen bouwen we van hout. Dit helpt tegen de CO2-uitstoot. We geven daarnaast ruimte aan de natuur door veel aandacht te geven aan water en biodiversiteit.

65 sociale huurwoningen

In eerste instantie waren G&O en Dudok Wonen gezamelijk afnemer van de 65 sociale huurwoningen: 50 in de sociale huur en 15 in de middenhuur. Gaandeweg heeft Dudok Wonen zich teruggetrokken uit het plan, wat maakt dat G&O nog als enige afnemer van de huurwoningen deelneemt. De besluitvorming binnen G&O is in april 2024 afgerond. Daarmee is er groen licht voor de start van de ontwikkeling.

Verdere planning en inschrijving

De komende tijd wordt de omgevingsvergunning voor de vier woningblokken aangevraagd – van het eerste gebouw van G&O is de vergunning al verleend. Naar verwachting kan in de herfst worden gestart met het bouwrijp maken van de locatie, zodat de bouw begin 2025 kan starten. Oplevering van de eerste woningen zal medio 2026 zijn. Naar verwachting start begin 2026 de inschrijfprocedure via Woningnet. Bewoners die een betaalbare huurwoning achterlaten krijgen voorrang. Op die manier bevorderen we de doorstroming. 

Verder lezen

Laatst bijgewerkt: 21 mei 2024

Naar het overzicht
x