Van spookfabriek naar knusse eerste woning

Van spookfabriek naar knusse eerste woning

Toen ze als kind langs de voormalige Melkfabriek Eemlandia in Bunschoten reed, vond Marloes ter Haar het maar een eng gebouw. Met 25 bijzondere woningen toverde G&O de fabriek helemaal om tot een gezellige plek. 

Lange wachtlijst


Twee jaar geleden rondde ze haar studie Kunst en Economie af en kreeg ze een baan bij de lokale krant in Bunschoten. “Met de huidige huizenprijzen heeft sparen weinig zin en huurwoningen voor starters waren er niet echt”, legt Marloes uit. “Dan kom je of op een lange wachtlijst terecht of niet eens in aanmerking.”

Een toplocatie!


De woningen in de Melkfabriek zijn vooral bedoeld voor starters uit Bunschoten. Dat maakt het een top plek voor Marloes! Ze las de advertentie in de krant en was meteen enthousiast. “Ik had voor het eerst het gevoel dat ik kans maakte op een woning”, vertelt ze. Kandidaten die minimaal één jaar in de gemeente Bunschoten woonden, kregen voorrang. Goed nieuws voor Marloes! Ze woont namelijk al haar hele leven in Bunschoten.

800 aanmeldingen


Met de appartementen in de Melkfabriek wil G&O het tekort aan woonruimte voor jongeren aanpakken. “Met de komst van deze appartementen kunnen ze in Bunschoten blijven wonen”, legt Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager van G&O, uit. De 800 aanmeldingen maakten Martijn dan ook erg blij! Daarvan kwam bijna een kwart uit de omgeving van Bunschoten.

Bijzonder project


Martijn is super trots op de nieuwe bestemming van de Melkfabriek. “Dit is een heel bijzonder project waarbij we zoveel mogelijk de sfeer van vroeger willen combineren met de kwaliteit van nu”, geeft hij aan. Zo zijn de gevels goed geïsoleerd en de oude kozijnen vervangen door nieuwe van staal en hout. Maar de traditionele fabrieksbalken lopen nog steeds door de appartementen heen en de oude laadperrons zijn omgetoverd tot balkons. Marloes: “Ik vind het zo gaaf dat de verschillende elementen van de Melkfabriek op die manier terugkomen, maar het gebouw wel super duurzaam is gemaakt. Je woont hierdoor in een moderne versie van de Melkfabriek.”

Gezellig met de buren


Ook met haar buren kan Marloes het erg goed vinden. “Het zijn allemaal mensen van mijn leeftijd en het voelt als een project van ons allemaal”, vertelt ze. “Iedereen moest namelijk op hetzelfde moment klussen en de woning leuk inrichten. Ook kregen we samen onze sleutels en werd er een eindfeest georganiseerd. Dat zorgde voor een fijn burengevoel!”

‘Helemaal mijn eigen plekje’


Marloes woont al een tijdje in de Melkfabriek en heeft het ontzettend naar haar zin “Ik heb er helemaal mijn eigen plekje van gemaakt door het appartement met veel roze kleuren warm en gezellig te maken. En ik heb een super lieve kat in huis!”, vertelt ze enthousiast. Ze ziet het wonen in de Melkfabriek als een mooie zelfstandige stap in haar leven. “Het is heel belangrijk om op jezelf te gaan wonen en daar is deze woning perfect voor!”

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x