Direct naar

Samen Duurzaam

G&O wil actief bijdragen aan een duurzame maatschappij. Wij zijn ons ervan bewust dat het creëren van een duurzame maatschappij een ingewikkelde opgave is. Hier hebben we hulp bij nodig. Daarom zijn wij Samen Duurzaam. Samen met onze bewoners, gemeenten en andere lokale organisaties. We richten ons hierbij onder andere op de thema's energiebesparing, vergroening en biodiversiteit. Lees wat dit voor jou als huurder betekent en wat je zelf of samen met ons kunt doen.  

Veelgestelde vragen en antwoorden 

Wanneer wordt mijn woning geïsoleerd? Wat kan ik zelf doen om energie te besparen? Waarom moet je isoleren én ventileren tegelijkertijd? En waar kan ik terecht als ik mijn energielasten niet goed meer kan betalen? Lees gauw het antwoord op deze en vele andere vragen.

Ga naar veelgestelde vragen en antwoorden rondom duurzaamheid en stijgende energiekosten


Energiebesparing

G&O heeft de afgelopen jaren vooropgelopen in het verduurzamen van haar woningen. Mede door de stijgende energieprijzen willen we onze bewoners en medewerkers verder helpen om zelf meer energie te besparen. Lees gauw wat je zelf kunt doen en wat je vooral ook beter niet kunt doen om energie te besparen.

Lees meer over energiebesparing


Energiecoöperaties per gemeente

Op het gebied van energiebesparing werken we samen met gemeenten, lokale energiecoöperaties én bewoners. Met behulp van energiedisplays, bespaaradvies en besparingsproducten gaan we samen voor een lager energieverbruik. Heb je moeite met het betalen van de energierekening? Ook daarover geven de energiecoöperaties u graag advies. 

Klik hier voor alle energiecoöperaties per gemeente


Vergroening en biodiversiteit

G&O werkt samen aan woonplezier in de buurt. Daar hoort vergroening van de buurt ook bij! Een groene omgeving heeft namelijk een positief effect op de gezondheid van mensen. Daarnaast vermindert groen in de zomer hitte rondom de woning. En kan het water sneller weg na een harde regenval, waardoor het eventuele overlast of schade kan voorkomen. Er zijn veel dingen die jij als bewoner zelf kunt doen om de omgeving te vergroenen. 

Lees meer over vergroening en biodiversiteit


Hittestress

De afgelopen zomers hadden we flink wat hete en droge weken. Gelukkig zijn er best wat manieren om slim om te gaan met hitte in huis. We informeren je graag over een aantal effectieve maatregelen.

Lees meer over hittestress


Bewonersinitatieven

Heb jij een goed en duurzaam idee voor jouw woonomgeving en wil je dit gezamenlijk met de buren doen? Misschien kan G&O jou hierbij ondersteunen. Enkele bewoners gingen jou al voor, zoals Maaike die graag geveltuintjes wilde in het centrum van Hilversum.

Lees meer over bewonersinitaitieven


Duurzaamheidsnieuws

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x