Eindelijk op mezelf wonen

"Eindelijk op mezelf wonen"

Al zeker 6 jaar zoekt Alysha van der Klis (26) iets voor zichzelf, maar de verpleegkundige in opleiding kan in haar omgeving niks betaalbaars vinden. ‘De moed zakt mij vaak in de schoenen vanwege de hoge prijzen. En als ik op een woning reageer sta ik vaak op plek 30, waardoor de kans dat ik gekozen wordt nihil is.’ Alysha kan het daarom nog steeds niet geloven dat zij tot de 16 bewoners van de Tiny Houses behoort, van de in totaal 885 geïnteresseerden. Woensdag 1 september 2021 ontving ze de sleutel.

Flesje wijn opengetrokken


Alysha werd eind april door haar moeder en ‘bonusvader’ geattendeerd op de advertentie van woningcorporatie G&O voor de Tiny Houses in de krant. ‘Ik was meteen erg enthousiast en zat op de aangegeven inschrijfdatum klaar achter mijn laptop om mij in te schrijven.’ Toen brak een spannende tijd aan waarbij ze moest wachten of ze wel of niet geselecteerd zou worden. Ze kon haar geluk niet op toen ze het verlossende mailtje kreeg.

Op eigen benen staan


Ze is er het meest trots op dat ze nu eindelijk op eigen benen kan staan. Alysha: ‘Ik wil al heel lang op mezelf wonen, maar eigenlijk is dat niet te doen als je een starter én alleenstaand bent. De huurprijs van de Tiny Houses maakt dat wél mogelijk. Ik hoop dat er in de toekomst vaker aan deze doelgroep wordt gedacht en dus niet alleen aan de mensen die wel het geld hebben om een hoge huurprijs te betalen.’

Hechte buurt


De 26-jarige woont momenteel nog thuis in Loosdrecht, zo’n 800 meter bij de Tiny Houses vandaan. Ze rijdt elke dag langs haar toekomstige woning om naar haar werk bij HilverZorg te gaan. Ze heeft hierdoor de bouw van begin tot eind meegemaakt. ‘Ik ben heel erg blij dat mij de kans is gegeven om op mijzelf te gaan wonen. Het is een fantastisch mooi project waarbij er alleen jongeren komen te wonen.

Woningnood


Het enige waar Alysha zich nu nog zorgen over maakt is haar tijdelijke huurcontract. ‘Over 5 jaar is het de bedoeling dat ik naar een andere woning ga. Ik hoop dat dit gaat lukken, aangezien de woningnood nu hoog is en dit waarschijnlijk alleen maar erger zal worden. Gelukkig behoud ik wel mijn opgebouwde inschrijfduur bij WoningNet en dit wordt ook de komende 5 jaar verder opgebouwd. Hopelijk is het daardoor makkelijker om straks door te stromen naar een reguliere sociale huurwoning.

 

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x