Bredius

Uitnodiging inloopbijeenkomst Muiden
30 november tussen 19:00 en 20:30 uur

Denk met ons mee over de invulling van nieuwbouwproject 'De Wandeling', 90 woningen op voormalig Brediusterrein in Muiden

Gemeente Gooise Meren heeft het woningbouwproject “De Wandeling” gekozen voor de verdere invulling van het Brediusterrein in Muiden. Het plan bestaat uit 90 woningen, waarvan G&O 34 sociale huurappartementen gaat verhuren. Alle woningen, verdeeld over vijf losse gebouwen, komen in een mooi ontworpen landschap. We gaan graag met je in gesprek over het ontwerp van ‘De Wandeling’.  Kom naar de inloopbijeenkomst en vertel het ons! 

Over 'De Wandeling'

Project 'De Wandeling' bestaat uit 90 duurzame woningen in houtbouw. Naast 25 koopwoningen komen er 15 middeldure en 50 sociale huurwoningen voorzien, die woningcorporaties G&O en Dudok Wonen gaan verhuren. Het nieuwbouwproject ligt aan de Muidertrekvaart, tussen de nieuwbouwlocatie De Krijgsman en het sportterrein Bredius. 

Inloopbijeenkomst 

Op woensdag 30 november, organiseren wij, samen met ontwikkelaar Slokker Vastgoed, Dudok Wonen  en gemeente Gooise Meren, een inloopbijeenkomst. Je bent tussen 19:00 uur en 20:30 uur van harte welkom in De Kazerne, gelegen aan de Kazernestraat 10 in Muiden. Tijdens deze avond zijn er diverse projectbetrokkenen aanwezig om je te informeren over het nieuwbouwplan en heb je alle gelegenheid om hierover met ons in gesprek te gaan en jouw ideeën met ons te delen. Je hoeft je niet aan te melden voor deze bijeenkomst. 

Voorrang voor huurders G&O

Wanneer de nieuwe sociale huurwoningen worden verhuurd, krijgen bewoners uit Muiden, en vervolgens overige bewoners van gemeente Gooise Meren, voorrang als zij een sociale huurwoning met tuin achterlaten.

Ruimte voor gesprek 

De uitgangspunten van het plan 'De Wandeling' liggen vast, zoals het aantal woningen en de gewenste uitstraling van duurzame, houten gebouwen. Er is ook ruimte voor input van jou als bewoner. Je kunt meepraten over onderwerpen zoals:

  • De inrichting van het groen en de openbare ruimte rond de gebouwen;

  • De verkeersontsluiting en veiligheid rond de gebouwen;

  • De invulling van de algemene ruimten die in de woongebouwen komen;

  • De indeling van de koopwoningen (voor de toekomstige kopers).

Wat vind jij belangrijk? We gaan graag met je hierover in gesprek. Kom naar de inloopbijeenkomst en vertel het ons. Jouw mening telt!

Overige informatie en vervolg 

Na deze inloopbijeenkomst volgen er nog twee inhoudelijke bijeenkomsten over de verkeersafwikkeling rondom de woningen en over de inrichting van de openbare ruimte. We sluiten af met een slotbijeenkomst waarin we laten zien hoe het ontwerp is geworden.

Heb je vragen?

Voor alle huurders van G&O hebben we speciaal voor dit project een e-mailadres beschikbaar gesteld: bredius@gooienom.nl 

Meer informatie

Kijk ook voor meer informatie op www.participatiebredius.nl 

 

Woningcorporatie G&O

Verhalen uit het Gooi en Omstreken

Het laatste nieuws

Meer nieuws
x