Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Ymere en Het Gooi en Omstreken onderzoeken mogelijke overdracht sociale huurwoningen in Muiden en Muiderberg
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Ymere en Het Gooi en Omstreken onderzoeken mogelijke overdracht sociale huurwoningen in Muiden en Muiderberg

Gooise Meren - Woningcorporaties Ymere en Het Gooi en Omstreken onderzoeken de mogelijke overdracht van sociale huurwoningen in Muiden en Muiderberg. De 778 woningen zijn nu eigendom van Ymere.

Na deze onderzoeksfase neemt Het Gooi en Omstreken het definitieve besluit of ze de woningen wil overnemen. De verwachting is dat de corporaties hierover aan het eind van dit jaar uitsluitsel kunnen geven. Als Ymere de woningen aan Het Gooi en Omstreken overdraagt, kunnen de bewoners gewoon in hun woning blijven wonen. De huidige huurovereenkomst blijft van kracht. Ze krijgen alleen een andere ‘huurbaas’ en bijvoorbeeld bij een reparatieverzoek een andere servicemonteur over de vloer.

Reden voor het overdragen van woningen aan collega-corporatie

Regiomanager Kim Ronner legt uit: “De reden voor een overdracht is dat Ymere zich meer wil concentreren op het kerngebied van de Metropoolregio Amsterdam, waar onze corporatie ook actief is en de woonopgave groot. Denk aan nieuwbouw, onderhoud, renovaties en verduurzaming van bestaande woningen en het betaalbaar houden van de huren.’’

Ymere onderzoekt daarom of zij haar bezit in Gooise Meren kan overdragen aan woningcorporatie Het Gooi & Omstreken. Ronner: “Zo weten we zeker dat onze huurders en woningen in goede handen zijn, de huren betaalbaar blijven voor huurders met een bescheiden inkomen en hun huis een fijne plek is en blijft om te wonen.’’

De mogelijke overname van deze woningen is voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken van grote betekenis. Directeur Maarten van Gessel: “Het Gooi en Omstreken maakt zich hard voor het behoud van de sociale huurvoorraad in ons werkgebied. Deze woningen van Ymere in Muiden en Muiderberg sluiten goed aan op ons overige bezit in Gooise Meren. Net als op het nieuwbouwproject van Het Gooi en Omstreken dat nog gebouwd wordt in Muiden.” 

Voordat een werkelijke eigenaarswisseling kan plaatsvinden, wordt vanaf 5 juli 2021 een aantal huurwoningen in Muiden en Muiderberg technisch onderzocht.

Ymere heeft de gemeente, huurdersorganisaties en huurders geïnformeerd over een mogelijke overname van woningen door Het Gooi en Omstreken.

Naar het overzicht
x