Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Voorbereidende werkzaamheden voor bouw Ankerplaats van start
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Voorbereidende werkzaamheden voor bouw Ankerplaats van start

In opdracht van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken is aannemer Van Wijnen gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van 40 sociale huurwoningen en een ontmoetingsruimte op de plek van het voormalige gemeentehuis in Muiden. De Raad van State sprak onlangs in een bezwaarprocedure uit dat de geluidsbelasting door warmtepompen te hoog is. Maar dat staat de bouw inmiddels niet meer in de weg. In de omgevingsvergunning en in het bouwplan zijn namelijk de benodigde aanvullende maatregelen opgenomen om de geluidsbelasting verder te beperken.

Woningnood

Het Gooi en Omstreken is blij dat de bouw van start kan. Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken: ‘Ook in Gooise Meren zijn er honderden woningzoekenden. De woningmarkt zit niet alleen op slot door een gebrek aan woningen, maar ook door een gebrek aan doorstroming. Elke woning is er één. Met de komst van deze 40 woningen (en een ontmoetingsruimte) komen er ook weer 40 andere woningen vrij voor woningzoekenden.’

Bezwaren van omwonenden

Een aantal omwonenden is van mening dat de uitspraak van de Raad van State betekent dat de bouw nog niet van start kan gaan. Dat dacht de woningcorporatie aanvankelijk ook, maar uit juridisch consult bleek dat dat niet het geval is. Ondertussen gaat de gemeente Gooise Meren aan de slag met de reparatie van het bestemmingsplan. De aannemer heeft de omwonenden inmiddels via een brief over de start van de bouw geïnformeerd.

Informatiebijeenkomsten

Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager bij Het Gooi en Omstreken: ‘We vinden het belangrijk om bij elk plan de omwonenden zo vroeg mogelijk te betrekken en dat is nu ook gebeurd. Op basis van aangeleverde input van omwonenden tijdens meerdere informatiebijeenkomsten is het plan op verschillende punten aangepast. Zo is bijvoorbeeld het aantal woningen naar beneden bijgesteld, de hoogte van het plan is aangepast en de situering van de woningen is veranderd.’

Planning

Er is inmiddels een start gemaakt met de voorbereidende bouwwerkzaamheden en in november beginnen de sloopwerkzaamheden. Begin 2022 starten de gevelwerkzaamheden, het metselwerk en het plaatsen van de kozijnen en vloeren. Naar verwachting wordt het nieuwe gebouw in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd en ontvangen de nieuwe bewoners hun sleutel.

Naar het overzicht
x