Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Viering ‘diepstepunt’ nieuwbouwproject Wonen aan ’t Laantje in Loosdrecht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Viering ‘diepstepunt’ nieuwbouwproject Wonen aan ’t Laantje in Loosdrecht

Op 8 maart vierden projectontwikkelaar JeeGee Vastgoed B.V. en bouwbedrijf Van Driesten Harskamp  het ‘diepste’ punt voor het project Wonen aan 't Laantje in Nieuw-Loosdrecht. Woningcorporatie G&O heeft 15 sociale huurappartementen in dit nieuwbouwproject afgenomen van in totaal 49 appartementen. Deze sociale huurappartementen worden met voorrang verhuurd aan starters en/of kleine huishoudens uit de gemeente Wijdemeren. Natuurlijk zijn de appartementen energiezuinig en comfortabel. Ook wordt het complex voorzien van zonnepanelen.

Het ‘diepste’ punt
Projectontwikkelaar JeeGee Vastgoed B.V. en bouwbedrijf Van Driesten Harskamp vierden op 8 maart dat het ‘diepste’ punt is bereikt. Dit nieuwbouwproject bestaat uit een appartementencomplex van vier woonlagen, waarbij de vierde woonlaag terug ligt ten opzichte van de overige woonlagen, met in totaal 49 appartementen en een parkeerkelder. In samenwerking met G&O worden er 15 sociale huurappartementen gerealiseerd om betaalbare huisvesting te bieden aan starters en kleine huishoudens in de gemeente Wijdemeren.

Johan Zijtveld, directeur/eigenaar JeeGee Vastgoed B.V., onderschrijft: “Als lokale projectontwikkelaar is onze missie om (betaalbare) woningen voor verschillende doelgroepen te bouwen. Dit is essentieel voor het behoud en versterken van de leefbaarheid binnen de gemeente Wijdemeren.”

Ron de Haan, wethouder Wonen, is blij voor Wijdemeren. “Het is positief dat er nieuwe woningen komen én dat de sociale huurwoningen met voorrang worden toegewezen aan starters en kleine huishoudens uit Wijdemeren. De vraag om betaalbare woningen is groot. En de ruimte is schaars. We willen de schoonheid en het karakter van onze dorpen en natuur behouden. Maar we willen ook betaalbaar en prettig wonen. Bouwen in Wijdemeren is dus echt balanceren tussen al deze wensen en belangen.”

Woningen voor starters en kleine huishoudens
Franc Duijnker, projectmanager Nieuwbouw, benadrukt: "Het bereiken van dit diepste punt is een belangrijke stap in het waarmaken van betaalbare woningen voor starters en kleine huishoudens. Hier is heel veel vraag naar in Wijdemeren. Met de komst van deze 15 sociale huurappartementen wordt ervoor gezorgd dat starters en kleine huishoudens kunnen blijven wonen in Loosdrecht."

Beschikbaarheid woningen in Wijdemeren
‘We werken hard aan het bouwen van meer woningen in Wijdemeren. Daarom zijn we blij met dit nieuwbouwproject,’ vertelt Franc Duijnker. ‘We leveren de nieuwe huurappartementen op zonder gasaansluiting en sluiten ook zonnepanelen aan, waardoor de energiekosten voor de toekomstige huurders laag zijn.’

Inschrijven via WoningNet
Met het bereiken van deze mijlpaal is de bouw van het nieuwbouwproject in volle gang. Naar verwachting worden de sociale huurwoningen opgeleverd en verhuurd in 2025. Geïnteresseerden kunnen zich tegen die tijd inschrijven via WoningNet regio Wijdemeren.

Naar het overzicht
x