Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Phishing berichten in omloop WoningNet
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Phishing berichten in omloop WoningNet

Al sinds een aantal maanden worden er nepberichten verstuurd (e-mail en sms) waarin ten onrechte de naam van WoningNet wordt gebruikt. In het bericht staat bijvoorbeeld dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen. Maar er zijn ook berichten in omloop waarin ze vragen om uw inschrijving te activeren voor 0.01 cent om te voorkomen dat WoningNet uw inschrijving sluit. Ook wordt het e-mailadres van WoningNet misbruikt om valse e-mails te sturen uit naam van andere organisaties, zoals MijnOverheid. 

Belangrijk om te weten

WoningNet stuurt geen betaalverzoeken met links in de tekst.
WoningNet stuurt geen betaalverzoeken via de sms.
WoningNet sluit nooit een inschrijving na een periode van inactiviteit.
WoningNet belt nooit met het verzoek om een betaling te doen. 

Video over Phishing

Bekijk ook onze video waarin WoningNet uitleg geeft over hoe om te gaan met phishing berichten die vanuit WoningNet lijken te komen. 

Phishing berichten uit naam van WoningNet

Op de Fraudehelpdeskpagina vind u een overzicht van verschillende phishing berichten die uit naam van Woningnet zijn verstuurd. Dit is een voorbeeld van een phishingmail. 

Deel informatie over phishing

Wilt u informatie over phishing met WoningNet delen? Dat kan via het e-mailadres valse-email@woningnet.nl. Zij beantwoorden deze e-mail niet, maar gebruiken de informatie die u met WoningNet deelt voor verder onderzoek.

Meer uitleg over phishing

Tot slot geeft WoningNet ook uitleg over phishing via het gratis informatienummer 0800-0202562. Via dit telefoonnummer kunt u een informatietekst afluisteren. U heeft dus geen persoonlijk contact met een medewerker. 

 

Bovenstaande informatie komt van de website van WoningNet: Phishing berichten (woningnet.nl)

Naar het overzicht
x