Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Maarten van Gessel herbenoemd als directeur-bestuurder G&O
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Maarten van Gessel herbenoemd als directeur-bestuurder G&O

Maarten van Gessel is door de Raad van Commissarissen herbenoemd tot directeur-bestuurder bij woningcorporatie G&O. Sinds zijn aantreden als directeur-bestuurder in 2016 is het de tweede keer dat Van Gessel wordt herbenoemd. De Autoriteit woningcorporaties, het managementteam en de ondernemingsraad van G&O en huurdersorganisatie HGO hebben zich allen positief uitgesproken over de herbenoeming.

Begin 2024 heeft de Raad van Commissarissen (RvC) besloten Van Gessel voor de tweede keer te willen herbenoemen. De Autoriteit woningcorporaties (Aw) moet wettelijk alle (her)benoemingen op geschiktheid en betrouwbaarheid toetsen. In april dit jaar ontving de RvC een positieve zienswijze van de Aw op de herbenoeming. RvC-voorzitter Miranda Rovers: “Met Maarten van Gessel heeft G&O zich kunnen ontwikkelen tot een ambitieuze en toch realistische corporatie. Hij heeft oog voor actuele aandachtspunten, pakt deze ook op en zorgt voor continuïteit. Maarten is een betrouwbare samenwerkingspartner en integere leider met een moreel besef. Hij behaalt resultaten en zet de huurders op de eerste plaats.”

Belang van de huurder

Het managementteam, de ondernemingsraad (OR) en de HGO adviseerden positief over de herbenoeming. OR-voorzitter Frank Hotting: “Maarten is kritisch en ondernemend en een prettig persoon in de omgang. Daardoor is hij een zeer geschikte bestuurder voor G&O.” HGO-voorzitter Frans Ruijter sluit zich hierbij aan: “De HGO heeft met Maarten een uitstekende relatie, waarin het belang van de huurders bij beiden voorop staat. Integriteit staat bij Maarten hoog in het vaandel en hij staat pal voor de organisatie en haar medewerkers.”

Maarten van Gessel: “Het voelt goed om het vertrouwen te krijgen om leiding te blijven geven aan G&O als fijne woningcorporatie. Ik kijk er met plezier naar uit om met alle collega’s en samenwerkingspartners verder te werken aan de doelen uit ons vernieuwde Koersplan. We blijven ons inzetten voor huurders en woningzoekenden om een geschikte, betaalbare en duurzame woning te vinden die past bij hun levenssituatie.”

Krachtige koers

Meer passende woningen, fijn samen wonen, steeds duurzamer wonen en fijn samen werken. Dat zijn de actuele doelen voor Van Gessel en G&O. Daarbij blijft G&O de samenwerking zoeken met huurders en partners. Ook mensen met een bescheiden inkomen of in een kwetsbare positie willen wonen in ’t Gooi, de Vechtstreek en Eemland. Vooral voor hen levert G&O betaalbare, goede en duurzame huisvesting in een fijne buurt.

Naar het overzicht
x