Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Let op: Phishingberichten WoningNet
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Let op: Phishingberichten WoningNet

Oplichters versturen momenteel veel valse e-mails en sms-berichten uit naam van WoningNet. In de nepberichten staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen.

Niet betalen

Volgens het nepbericht kunt u de betaling doen door op een link in de tekst te klikken. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de zender te blokkeren.

Smishing 

De oplichters proberen toegang te krijgen tot uw bankrekening. Dit heet smishing (een samenvoeging van sms en phishing). Phishing is een vorm van digitale oplichting. Phishing gebeurt via e-mail, WhatsApp en sms. Slachtoffers worden naar een valse website gelokt, waar ze vervolgens hun bank- of andere inloggegevens prijsgeven.

Inloggen op website 

WoningNet vraagt u nooit om te betalen door op een link te klikken vanuit een e-mail, sms of WhatsApp bericht. WoningNet adviseert om altijd rechtstreeks in te loggen op hun website. Als het tijd is om uw verlengingskosten te betalen, krijgt u na het inloggen direct een betaalscherm. 

Meer informatie 

Heeft u (per ongeluk) toch op de link in het nepbericht geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk wat u nog meer kan doen. Of kijk op de website van WoningNet.

Tips

1. Heeft u een verdachte e-mail herkend als phishing maar nog niet geklikt? Blokkeer dan de afzender en gooi de e-mail weg.

2. Heeft u per ongeluk toch al geklikt en mogelijk uw bankgegevens achtergelaten? Neem dan direct contact op met uw bank om te zorgen dat uw account veilig blijft. Doe daarna aangifte bij de politie en volg de stappen op www.fraudehelpdesk.nl. Ook kan u een melding van de phishing-e-mail doen in het speciale phishing formulier op www.woningnet.nl.

3. Bezorgd over de status van uw inschrijving? Controleer dit door in te loggen op www.woningnet.nl

Film WoningNet

 

Naar het overzicht
x