Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Karin (57) uit Blaricum wint ‘Buur van het Jaar Award’ van Het Gooi en Omstreken
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Karin (57) uit Blaricum wint ‘Buur van het Jaar Award’ van Het Gooi en Omstreken

Karin Masalski (57) uit Blaricum is buur van het jaar 2021. Dit werd onthuld op zaterdag 25 september tijdens de Nationale Burendag. Projectleider Participatie Liza Collignon van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken overhandigde de award.

‘Ze verdient het’ 

De Buur van het Jaar Award wordt sinds 2019 door de woningcorporatie uitgereikt. Huurders van Het Gooi en Omstreken konden tot 31 augustus hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren. Yvonne Klein (64) zag de oproep en nomineerde haar buurvrouw. ‘Karin heeft zoveel voor ons gedaan de afgelopen periode, ze verdient het echt om in het zonnetje gezet te worden’.

Videobellen naar Spanje

Toen Yvonne op vakantie was, ging Karin langs bij haar moeder om haar gezelschap te houden. ‘Even een gebakje eten en een kopje koffie drinken’ legt Yvonne uit. Karin kwam een van deze bezoeken met het idee om Yvonne op haar vakantieadres te videobellen. ‘We zagen uiteindelijk alleen haar oor op het beeldscherm, wat hebben we gelachen met elkaar’.

‘Fantastisch zo’n buurvrouw’

Ook in lastigere periodes staat Karin voor Yvonne klaar. ‘Mijn man heeft veel in het ziekenhuis gelegen’ vertelt Yvonne. Omdat ze geen rijbewijs heeft vraagt ze Karin om haar te vervoeren naar het ziekenhuis. ‘Al was het midden in de nacht, ik kon altijd bij Karin in de auto springen.’ Daarnaast treft het coronavirus ook de familie van Yvonne. ‘Dat was een zeer verdrietige periode. Gelukkig stond Karin altijd voor me klaar. Een luisterend oor of de boodschappen, ze doet het gewoon. Fantastisch zo’n buurvrouw!’

Altijd wat lekkers op zak

Ook voor de andere buren staat Karin klaar. ‘Ze heeft bijvoorbeeld altijd wel wat lekkers op zak voor de honden en katten uit de buurt.’ Karin is blij verrast met haar winst: ‘We hebben samen een bijzondere band opgebouwd in de afgelopen 5 jaar dat we hier naast elkaar wonen. Ik vind het ontzettend lief van Yvonne dat ze mij heeft genomineerd voor deze titel.’

Woonplezier

Karin neemt met de titel het stokje over van Meindert, de winnaar van 2020. De woningcorporatie vindt woonplezier een belangrijk aandachtspunt. Projectleider Participatie Liza Collignon: ‘Juist in coronatijd is goed contact tussen buren van belang. Zo wordt de drempel lager om eventueel hulp te vragen. We zijn daarom heel blij met mensen zoals Karin’.


Van links naar rechts: Yvonne Klein, Karin Masalski en Liza Collignon

Naar het overzicht
x