Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
John Buts (68) uit Muiden wint G&O Buur van het Jaar Award
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

John Buts (68) uit Muiden wint G&O Buur van het Jaar Award

John Buts (68) uit Muiden is dit jaar de winnaar van de G&O Buur van het Jaar Award. Dit werd bekendgemaakt op zaterdag 23 september (Nationale Burendag) in buurtkamer ’t Kwetternest in Muiden. De trofee kreeg John uit handen van Regina Mastebroek (57) die haar buurman nomineerde: ‘hij is altijd betrokken en heel zorgzaam voor de mensen om hem heen’. De Buur van het Jaar Award wordt sinds 2019 door woningcorporatie G&O georganiseerd.

‘Altijd betrokken en zorgzaam’

Regina nomineerde haar buurman niet zomaar: ‘Hij zorgt echt voor zijn mede buurtbewoners. Hij gaat bijvoorbeeld met ze mee naar het ziekenhuis. Ook wandelt hij met bewoners die slecht ter been zijn en hij zorgt voor de planten. Daarnaast neemt hij regelmatig mensen mee naar het buurthuis, organiseert etentjes. Kortom: hij is altijd betrokken en heel zorgzaam voor de mensen om hem heen’.

Hechte straat

‘Ik wilde eerst niet eens komen omdat het zo hard regende’, reageert een verraste John lachend op de bekendmaking van hem als winnaar. ‘Het werd inderdaad nog even spannend’, vertelt Regina. John was even koffiedrinken bij de buurvrouw toen het hard begon te regenen. ‘Gelukkig wisten meerdere buren John toch mee te ‘lokken’ naar deze Burendag waar ook de prijsuitreiking plaatsvond’. De straat is heel hecht met elkaar. ‘Elk jaar gaan we met z’n allen als buren met elkaar uiteten bij Graaf Floris’, vertelt Regina.

 

Samen Doen

John zet zich ook al 7 jaar in voor Samen Doen Gooise Meren, een initiatief om mensen bij elkaar te brengen die anders buiten de samenleving komen te staan. Stichting Samen Doen zorgt in Muiden en Muiderberg voor drempelloze ontmoetingsplaatsen (zie ook www.stichtingsamendoen.nl).  

‘Winnaar kiezen is een feestje’

'Het is elk jaar weer een feestje om alle mooie en bijzondere verhalen te lezen van alle inzenders. Het is lastig te zeggen wat nou dé 'buur van het jaar' is, vertelt Mirjam van G&O. 'Elke inzending is uniek en het gaat om het verhaal erachter. Waar we bijvoorbeeld onder andere naar kijken is of iemand zich inzet voor 1 buur of voor een hele straat of wijk. Dat kan soms het verschil maken’.

Buurtkamer ‘t Kwetternest

De uitreiking vond plaats tijdens de viering van Burendag in buurtkamer ’t Kwetternest in Muiden. Deze Burendag werd georganiseerd door Versa Welzijn (Caroline Kempkes), de bewonerscommissie (bestaande uit Ada Gieling, Yolanda Campfens en Christa Friemout) en inwoners van Muiden. Huurders van G&O konden tot maandag 4 september hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren. Regina Mastebroek zag de oproep en nomineerde zonder twijfel direct haar buurman John. Daarmee volgt hij de winnares van vorig jaar op, Joke Visser uit Nederhorst den Berg.


De Bewonerscommissie 

 

 

Naar het overzicht
x