Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Ista, leverancier van G&O, is getroffen door cyberaanval
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Ista, leverancier van G&O, is getroffen door cyberaanval

Het hoofdkantoor van Ista in Duitsland heeft rond 25 juli te maken gehad met een cyberaanval. Ista verzorgt voor G&O de afrekening van de servicekosten van warmte en/of waterverbruik in een aantal complexen. Hierdoor loopt de afrekening van de servicekosten voor de betreffende complexen vertraging op. De bewoners die hiermee te maken hebben, zijn inmiddels geïnformeerd.

G&O is klant bij Ista

Mogelijk heeft deze cyberaanval gevolgen voor ons en (een deel van) onze huurders. 


Update 22 augustus: Ista meldt op hun site dat ze kunnen uitsluiten dat het gaat om persoonsgegevens die zij namens hun klanten verwerken


Geen gegevens van onze huurders betrokken

Ista meldt op hun website dat de onderzoeken zijn afgerond en dat ze kunnen uitsluiten dat het gaat om persoonsgegevens die zij namens hun klanten verwerken.

Meer weten we op dit moment nog niet

Ista heeft de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht en heeft aangifte gedaan bij de politie. Een gespecialiseerd team onderzoekt nu het incident. Zodra we meer weten, lees je dat op onze website.

Een update met de laatste stand van zaken inclusief veelgestelde vragen vind je op de website van Ista

G&O neemt de privacy van huurders heel serieus

G&O werkt volgens de normen van de BIC, de Baseline Informatiebeveiliging (woning)Corporaties en de AVG. Dit betekent dat we de gegevens van onze huurders technisch goed beveiligen en zorgvuldig werken. Ook met onze leveranciers hebben we de vereiste contractuele afspraken voor het verwerken van persoonsgegevens.

Wat kun je nu al doen voor je eigen veiligheid?

  • Verwijder verdachte e-mails van onbekende afzenders.
  • Open geen links of bestandsbijlagen in e-mails van afzenders die je niet kent.
  • Maak je gebruik van een Ista online service? Wijzig dan het wachtwoord. Gebruik je hetzelfde wachtwoord ook ergens anders? Wijzig daar dan ook het wachtwoord, bij voorkeur in weer een ander wachtwoord
  • ​​​​​​​Wees alert op berichten van de bank. Controleer altijd of je echt door de bank gebeld of gemaild wordt. Hoe je dit kunt doen, staat op de website van uw bank. Lees die instructies vooraf goed door.

​​​​​​

Naar het overzicht
x