Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Het Gooi en Omstreken heet nieuwe huurders Muiden en Muiderberg van harte welkom!
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Het Gooi en Omstreken heet nieuwe huurders Muiden en Muiderberg van harte welkom!

Vandaag, vrijdag 29 april, is het zover! Dan vindt de overdracht plaats van de in totaal 778 woningen in Muiden en Muiderberg. Vanaf dit moment kunnen de betreffende bewoners met al hun vragen bij ons terecht. We nemen hiermee de woningen over van collega-corporatie Ymere. Alle bewoners hebben inmiddels een welkomstpakket ontvangen. Wij heten alle nieuwe huurders uit Muiden en Muiderberg van harte welkom!

Voorzitter directieraad Erik Gerritsen van Ymere geeft aan dat Ymere de portefeuille graag wilde overdragen aan een andere woningcorporatie die al actief is in Gooise Meren. Door deze verkoop kan Ymere zich meer concentreren op de volkshuisvestelijke opgave in haar kerngebied. Zij ziet in Het Gooi en Omstreken een actieve en betrokken opvolger.

Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, kijkt ernaar uit om de nieuwe bewoners te mogen verwelkomen. ‘Wij zijn blij dat we met deze aankoop de woningen van Ymere zoveel mogelijk voor de volkshuisvesting in Gooise Meren kunnen behouden. De woningen in Muiden en Muiderberg sluiten goed aan op ons overige bezit in Gooise Meren en het nieuwbouwproject De Ankerplaats aan Het Anker in Muiden.’

Kennismaken tijdens inloopbijeenkomsten

Het Gooi en Omstreken organiseert voor alle nieuwe huurders uit Muiden en Muiderberg een tweetal inloopbijeenkomsten. Er zijn dan onder andere een wijkbeheerder, verhuurmakelaar, woonconsulent en duurzaamheidsadviseur aanwezig om antwoord te geven op vragen rondom leefbaarheid, woonzaken, overlast en duurzaamheid. Verder is er een wooncoach aanwezig. Deze helpt huurders van 65 jaar en ouder met vragen over aanpassingen in huis, zorg en welzijn en een eventuele verhuiswens. Ook zijn energiecoöperatie WattNu, huurdersorganisatie HGO en huurdersvereniging WMM aanwezig.

Meer informatie

Bewoners uit Muiden en Muiderberg kunnen voor informatie terecht op www.wonenbijgeno.nl/welkomnieuwehuurders

 

Naar het overzicht
x