Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Groen licht voor het Circusterrein bij corporaties en gemeente
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Groen licht voor het Circusterrein bij corporaties en gemeente

Alle lichten staan op groen voor de realisatie van circa 400 betaalbare woningen op het voormalige ‘Circusterrein’ bij woningcorporaties G&O, Dudok Wonen, de Alliantie en de gemeente Hilversum. Nu de besluitvorming bij alle partijen afgerond is, bundelen zij hun krachten voor de realisatie van de nieuwe en levendige woonwijk.

Van gemeentelijk opslagterrein tot prettige woonwijk

Het Circusterrein, gelegen aan de Diependaalselaan, wordt omgetoverd van een gemeentelijk opslagterrein tot een groene, bruisende wijk waar mensen prettig en betaalbaar wonen. Het is een belangrijke stap om de wooncrisis te helpen verkleinen. Met de komst van deze woningen wordt er tegemoet gekomen aan de behoeften van woningzoekenden zoals starters, spoedzoekers en woningzoekenden met een cruciaal beroep.

De locatie is tijdelijk voor een periode van vijftien jaar. Met de verplaatsbare woningen helpen we mensen snel aan een woning. Om bijvoorbeeld hun eerste plek te vinden. Of om de volgende stap te zetten in hun wooncarrière. Verplaatsbare woningen zijn snel te realiseren en relatief makkelijk te verplaatsen. Vroeger stonden deze woningen bekend als ‘containerwoningen’, die na tien jaar werden afgeschreven. Tegenwoordig staan dit type woningen vaak nog wel op tijdelijke locaties, maar gaan ze langer mee en hebben bovendien de kwaliteit en het comfort van een normale woning. Na vijftien jaar wordt er een nieuwe bestemming gezocht voor de woningen op het Circusterrein.

Divers woonprogramma

Het Circusterrein wordt een levendige plek waar bewoners en omwonenden kunnen samenkomen en activiteiten organiseren. De woningen worden gebouwd met het oog op duurzaamheid. Zo zijn ze energiezuinig en zijn vanzelfsprekend gasloos. Dit draagt bij aan een goede kwaliteit van wonen en leven.

Het ontwerp voor de woningen is nog niet definitief. Voor nu omvat het project circa 400 verplaatsbare woningen van permanente bouwkwaliteit. Het programma bestaat uit studio's, tweekamerwoningen en driekamerappartementen.

Nauwe samenwerking corporaties en gemeente

Met de nauwe samenwerking tussen de drie Hilversumse corporaties en de gemeente Hilversum benadrukken de partijen het belang van gezamenlijke inspanningen. Zo voorzien zij op korte termijn in de behoefte aan betaalbare en kwalitatieve huisvesting in Hilversum. Het Circusterrein belichaamt de gedeelde visie op inclusieve en duurzame stadsontwikkeling. Na de zomer start het bouwrijp maken van het terrein. De bouw van de woningen start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025.

Verder lezen: zie onze projectpagina.

Naar het overzicht
x