Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Geslaagd opleverfeest met huurders Ankerplaats Muiden
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Geslaagd opleverfeest met huurders Ankerplaats Muiden

Op maandag 5 juni vierden de 44 nieuwe huurders van de Ankerplaats in Muiden feest ter gelegenheid van hun nieuwe woonplek. Er zijn 41 twee- en driekamerappartementen gerealiseerd op de plek van het voormalige gemeentehuis aan ’t Anker. Directeur-bestuurder van G&O Maarten van Gessel proostte daarom samen met wethouder Nico Schimmel, Versa Welzijn en met de huurders op hun nieuwe woonplek.

‘Elke woning is er één!’
Directeur-bestuurder van G&O, Maarten van Gessel: ‘We hebben er even op moeten wachten, maar we zijn enorm trots op het resultaat. En waar we vooral blij mee zijn is dat we woningen hebben toegevoegd in Muiden. Ook in Gooise Meren zijn er honderden woningzoekenden. De woningmarkt zit niet alleen op slot door een gebrek aan woningen, maar ook door een gebrek aan doorstroming. Elke woning is er één. Met de komst van deze 40 woningen (en een ontmoetingsruimte van Versa Welzijn) komen er ook weer 40 andere woningen vrij voor woningzoekenden. We wensen alle nieuwe bewoners aan ‘t Anker veel woonplezier toe.’Een mix van jong en oud
De samenstelling van de bewoners is een mix van jong en oud, alleenstaanden en stellen. Bewoners die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlieten kregen voorrang, om zo de doorstroming op de woningmarkt in Gooise Meren te stimuleren. Ook werden 5 appartementen met voorrang toegewezen aan 55-plussers. Meneer Gerrit Hamminga is daar één van. Hij woont al z’n hele leven in Muiden, vlakbij z’n broer. En het toeval wil dat beide broers zijn ingeloot voor een nieuwbouwappartement aan ’t Anker. ‘Alles is nieuw, ik ben er helemaal blij mee!’

Appartementen met warmtepomp en zonnepalen
Het appartementengebouw bestaat uit 41 twee- en driekamerappartementen (waarvan één ontmoetingsruimte voor Versa Welzijn), variërend van circa 52 m2 tot 73 m2. De appartementen zijn gelijkvloers en hebben een eigen berging en buitenruimte. Bovendien beschikken de woningen over vloerverwarming en een videofoon intercominstallatie. Projectleider van G&O, Manuel van de Veen: ‘De woningen hebben een hoog isolatieniveau waardoor de energiebehoefte zeer laag is. Alle appartementen zijn zónder aardgasaansluiting gebouwd, maar met warmtepomp en zonnepanelen.’ Bouwbedrijf Van Wijnen uit Harderwijk heeft het complex gebouwd. ‘We zijn blij dat we ook hier weer samen hebben kunnen bouwen aan ruimte voor een beter leven’, aldus vestigingsdirecteur Anno van der Werf.

Grote belangstelling
Er kwamen in totaal 2159 reacties op de woningen van de Ankerplaats. Waarvan uiteindelijk 44 nieuwe huurders blij gemaakt werden met een nieuwe woning. In maart ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels. 

Naar het overzicht
x