Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
G&O, BPD en Aalberts ondertekenen samenwerking sociale huurwoningen Bunschoten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

G&O, BPD en Aalberts ondertekenen samenwerking sociale huurwoningen Bunschoten

Op 25 maart 2024 ondertekenden directeur Cor Broekhuizen van Aalberts Bouw, Henri Pleizier van Aalberts Ontwikkeling, Dick Boekhout van BPD en directeur-bestuurder Maarten van Gessel namens Woningcorporatie G&O de koop- en realisatieovereenkomst voor 83 sociale huurappartementen op Eiland 5 van Rengerswetering, aan de Oostzijde van Bunschoten.

De appartementen

De 83 sociale huurappartementen bij de entree van Eiland 5 zijn straks verdeeld over drie woongebouwen. Twee woongebouwen bestaan uit ieder 31 appartementen, en één woongebouw uit 21 appartementen. Directeur-bestuurder van G&O, Maarten van Gessel: “De woningmarkt zit niet alleen op slot door een gebrek aan woningen, maar ook door een gebrek aan doorstroming. Elke woning is er één. We grijpen daarom zowel grote als kleine kansen aan en zijn blij met deze ontwikkelingen. De samenwerking met Aalberts en BPD zien we met vertrouwen tegemoet.”

Energiezuinig en betaalbaar 

Projectleider Nieuwbouw Arjen de Heer van G&O: Een duurzame woningvoorraad is een belangrijk speerpunt uit het Koersplan van G&O. Met het plan op Eiland 5 willen we een zichtbare bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. De appartementen worden energiezuinig opgeleverd door isolatiemaatregelen, een eigen warmtepomp en zonnepanelen. Verder bestaan de drie woonblokken allen uit ruime 3- kamer appartementen, deze zijn te onderscheiden in twee typen. De hoekappartementen (gemiddeld 75 m2) en de tussenappartementen (gemiddeld 66 m2). Per woonblok komt ook een aparte ruimte, met oplaadpunten, voor scootmobielen.

Snel bouwen met Aalberts Doordacht

Zodra de locatie bouwrijp is en de omgevingsvergunning onherroepelijk , kan Aalberts Bouw deze zomer starten met de bouw: de 83 huurappartementen en 30 koopwoningen op Eiland 5. Dit is mede mogelijk doordat deze koopwoningen van Rengerswetering Bunschoten B.V. (samenwerking BPD en Aalberts Ontwikkeling) inmiddels succesvol zijn verkocht. Het is de eerste fase van Rengerswetering Eiland 5, waar in totaal 233 woningen gerealiseerd worden.

De woningen zijn ontwikkeld - en worden gebouwd met het Aalberts Doordacht concept, waarmee Aalberts met hoge snelheid hoogwaardige, duurzame woningen realiseert. Oplevering vindt naar verwachting plaats eind 2025 of het begin van 2026. Meer informatie over het project staat op www.nieuwbouwrengerswetering.nl.

Naar het overzicht
x