Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Feestelijke start bouw 8 sociale huurwoningen Harmen Vosweg Laren
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Feestelijke start bouw 8 sociale huurwoningen Harmen Vosweg Laren

Op symbolische wijze werd maandag 25 september de start bouw gevierd van 8 sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren. Directeur-bestuurder van woningcorporatie G&O Maarten van Gessel, Huub de Jong (Projectleider ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Laren) en Marco Berger van Karbouw Bouwonderneming B.V sloegen samen symbolisch een piketpaal de grond in. Op deze plek komen twee rijtjes van vier sociale huurwoningen.

Passend in straatbeeld

De woningen worden éénlaags gemaakt met een kap en geclusterd in 2 blokjes van 4 woningen. Het ontwerp is van Bureau Bos architecten. De woningen zijn straks bedoeld voor startende gezinnen.

Energiezuinig en betaalbaar 

Een duurzame woningvoorraad is een belangrijk speerpunt uit het Koersplan van G&O. ‘Met het voorliggende plan willen we een zichtbare bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. De woningen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 75 m² met 2 slaapkamers. De warmte wordt straks opgewekt met een water-warmtepomp. Dat betekent dat we de warmte uit de bodem halen en niet uit de lucht. Dit was een initiatief van de aannemer Karbouw’, vertelt projectleider Arnoud van der Wal van G&O.

Meer sociale nieuwbouw in Laren

'We zijn blij en trots op de samenwerking met de gemeente Laren om hier op dit karakteristieke stukje in Laren 8 sociale huurwoningen te realiseren. We ervaren nog steeds een enorme druk op de woningmarkt en daarom grijpen we zowel grote als kleine kansen aan, want elke woning is er een! Hier doen we het voor!’, zegt Maarten van Gessel, Directeur-bestuurder van Woningcorporatie G&O.

Prettige en constructieve samenwerking

Huub de Jong: ‘De gemeente krijgt er acht schitterende sociale huurwoningen bij. De participatie met de buurtbewoners en de samenwerking met G&O verliep zeer prettig en constructief. Het voetbalveldje en het geitenweitje blijven gelukkig bestaan, en ook het groene karakter van de omgeving blijft intact. De gemeente Laren is heel blij met dit resultaat!’

Laarder Eng

‘De twee woningen die er stonden waren karakteristiek om te zien aan de buitenkant, maar van binnen voldeden ze niet meer. Het was te klein en niet meer van deze tijd’, licht projectleider Arnoud van der Wal toe. ‘De woningen komen op een mooi stukje Laren. De boomwal tussen de ontwikkeling en de Laarder Eng is namelijk monumentaal’, vertelt Arnoud.

Planning

Naar verwachting vindt de oplevering en verhuur van de sociale huurwoningen plaats voor de zomer van 2024. De verhuur loopt tegen die tijd via WoningNet. Op het binnenterrein (achterkant van de woningen) wordt later door de gemeente een gemeenschappelijke tuin aangelegd.

Naar het overzicht
x