Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Eenmalige energietoeslag vanuit gemeenten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Eenmalige energietoeslag vanuit gemeenten

De energieprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen. Daar heeft iedereen mee te maken. Vooral voor huishoudens met een laag inkomen kan dit voor financiële problemen zorgen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag.

Wat is de energietoeslag?

De energietoeslag is een bedrag van 800 euro. En dit is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Het bedrag is bedoeld om je te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. 

Voor wie is de energietoeslag bedoeld?

Je krijgt energietoeslag als jouw inkomen rond het sociaal minimum is. Werk je, maar verdien je niet veel? Vraag de energietoeslag dan aan bij de gemeente waar je woont. Doe dat ook als je niet zeker weet of je er recht op hebt. Je merkt vanzelf of je de energietoeslag krijgt. Als je teveel verdient, dan wordt je aanvraag afgewezen. Je ontvangt dan geen energietoeslag en hoeft niet bang te zijn voor een boete en er zijn ook geen andere vervelende gevolgen. De energietoeslag heeft geen invloed op je uitkering. Die verandert er niet door. Ook je huur-, zorg- of kinderopvangtoeslagen blijven hetzelfde. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de energietoeslag? Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie:

 

Naar het overzicht
x