Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Duurzame opknapbeurt 222 sociale huurwoningen van Het Gooi en Omstreken in Laren afgerond
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Duurzame opknapbeurt 222 sociale huurwoningen van Het Gooi en Omstreken in Laren afgerond

De duurzame opknapbeurt aan 222 huurwoningen van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken in Laren is officieel afgerond. Om dit te vieren haalden Vastgoedmanager Rob Steur (Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken), projectleider Huib Schipper (Het Gooi en Omstreken) en Wethouder Ton Stam (Gemeente Laren) dinsdag 1 maart symbolisch het bouwdoek van de steigers af samen met een van de trotse bewoners.

Van Energielabel E naar Energielabel A

De afgelopen 2 jaar investeerde Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken in de isolatie van de daken, gevels en vloeren van 222 sociale huurwoningen in Laren. ‘We brachten onder andere nieuwe en goed isolerende beglazing aan en hebben de ventilatie in de woningen op orde gemaakt. Gemiddeld zijn de huizen van label E naar label A verduurzaamd en dat gaan de bewoners vooral merken aan een lagere energieverbruik in een gelijkblijvende situatie. ‘De totale investering van deze duurzame renovatie is ruim 14,5 miljoen euro. Dat betekent dat er voor ruim 66.000 euro is geïnvesteerd per woning’, legt projectleider Huib Schipper uit.

Champagne tussen het plastic afdekzeil

Volgens de bewoners van een van de opgeknapte woningen aan de Smeekweg in Laren viel de overlast van de werkzaamheden 100% mee. ‘Er werd opvallend netjes gewerkt, zo hadden de werklieden hun eigen stofzuigers mee’, vertelt bewoonster mevrouw Haselaar. Het ‘ergste’ moment was toen de slaapkamer glom van het plastic afdekzeil om de boel netjes te houden. We hebben toen maar een fles champagne gehaald en er ons eigen feestje van gemaakt. Het kon alleen maar beter worden’, vertelt ze lachend. Met het resultaat zijn ze dan ook erg blij. ‘We hebben haast een hele nieuwe woning én verwachten een lager energieverbruik en dat allemaal zonder huurverhoging.’

Duurzaam vooruit zónder huurverhoging

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel: ‘Duurzaamheid is op dit moment een belangrijk onderwerp en daar zetten wij dan ook volop op in. We willen dat iedereen fijn woont in een woning die klaar is voor de toekomst. Onze bewoners profiteren hier ook van omdat de lagere energielasten zorgen voor lagere woonlasten. ‘We beseffen dat het voor bewoners soms wel een pittige ingreep was, maar dat er uiteindelijk een woning wordt opgeleverd die klaar is voor de toekomst’ vult Vastgoedmanager Rob Steur aan.

Verbruik meten met een energiedisplay

Een extraatje die de woningcorporatie deze bewoners daarnaast vrijblijvend aanbiedt is het tijdelijk in bruikleen nemen van energiedisplays: een klein digitaal hulpmiddel dat inzicht geeft in het energieverbruik in huis. ‘Erg handig en leuk voor de bewoners om bij te houden hoeveel energie zij verbruiken en besparen in hun verduurzaamde woning’, legt Vastgoedmanager Rob Steur uit.

222 adressen in 2 jaar

De werkzaamheden werden uitgevoerd door verschillende aannemers, zoals Mens-Zeist, Mokveld Bouw en Onderhoud, Talen en Van Zoelen, en vonden de afgelopen 2 jaar plaats bij de sociale huurwoningen aan onder meer het Mauvezand, het Zandgat, de Caliskamp, de Melkweg en de Gooiergracht, de Ericaweg en de Goossen de Witstraat, Erfgooiersdwarsweg, de Erfgooiersweg, Stad en Lande, de IJsbaanweg, de Sint Janstraat, de Schietspoel, de Harmen Vosweg en de Ruiterweg. De Larense Wethouder Ton Stam heeft duurzaamheid in zijn portefeuille en is trots op de succesvolle samenwerking met de woningcorporatie. ‘de combinatie van een duurzame oplevering, tevreden bewoners en een fijne samenwerking is een fantastische mix’, besluit hij.

 


Vlnr op de steiger: Vastgoedmanager Rob Steur, Projectleider Huib Schipper, voor de deur: wethouder Ton Stam met de heer en mevrouw Haselaar.

Naar het overzicht
x