Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Campagne ‘Dat is makkelijk praten’ om escalatie van burenproblemen te voorkomen
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Campagne ‘Dat is makkelijk praten’ om escalatie van burenproblemen te voorkomen

Eén op de vier Nederlanders ergert zich wel eens aan zijn of haar buren. Een deel van deze ergernissen escaleert en mondt zelfs uit in een burenruzie. Buurtbemiddeling kan er dan voor zorgen dat de buren met elkaar in gesprek gaan en samen tot een oplossing komen. Maar hoe mooi zou het zijn als de escalatie voorkomen kan worden? Buurtbemiddelingsorganisaties in heel Nederland, waaronder Versa Welzijn, sloegen de handen ineen voor een landelijke campagne met informatie en tips om zelf op een effectieve manier het gesprek aan te gaan. Dat is makkelijk praten!

Dat is makkelijk praten

Op de webpagina www.datismakkelijkpraten.nl staan vijf stappen die je kunt nemen om tot een constructieve oplossing te komen: blijf kalm, kies het juiste moment, leg uit wat het met jou doet, zoek naar een oplossing waar jullie allebei tevreden mee zijn en maak duidelijke afspraken. Naast de video zijn er posters, flyers en social media posts die de boodschap van de campagne versterken. Daarnaast geven buurtbemiddelaars uit het hele land tips door middel van persoonlijke vlogs onder de hashtag #datismakkelijkpraten.

Een effectief gesprek

Marianne Grooten, coördinator buurtbemiddeling Zwolle en lid van het campagneteam licht toe: “Met de campagne willen we voor zorgen dat mensen zich bewust zijn dat een gesprek pas effectief is als je dat op de juiste toon en op het juiste moment inzet. Het heeft namelijk geen zin om in het heetst van de strijd het gesprek aan te gaan. Je vervalt dan in verwijten en dat werkt niet probleemoplossend.”

Versa Welzijn Buurtbemiddeling

Versa Welzijn biedt kosteloos bemiddeling aan bij burenconflicten in de gemeenten Hilversum, Huizen, Gooise Meren, Wijdemeren en Weesp. Wilt u meer weten over onze buurtbemiddeling? Kijk dan op www.versawelzijn.nl/buurtbemiddeling of bel met 035 623 11 00.

Naar het overzicht
x