Nieuwsoverzicht
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Aedes-benchmark 2023: hele mooie resultaten en verbeterpunten
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Aedes-benchmark 2023: hele mooie resultaten en verbeterpunten

Ten opzichte van andere corporaties in Nederland ervaren de huurders van G&O meer woningkwaliteit. Dat en nog meer blijkt uit de Aedes-benchmark. Elk jaar in november wordt die gepubliceerd. In de benchmark zien we onze inzet op woongeluk en duurzaamheid terug.

Huurders: tevreden maar kan nog beter

Het huurdersoordeel gaat over de dienstverlening aan onze huurders. Nieuwe huurders geven ons het cijfer 7,7. Dat is iets lager dan vorig jaar. Huurders met een reparatieverzoek geven ons hetzelfde cijfer als vorig jaar, een 7,5. Vertrekkende huurders geven ons dit jaar een hoger cijfer: van 6,8 naar 7,0. Het oordeel van onze huurders is een belangrijke prioriteit. Met het nieuwe klantenportal verwachten we de komende jaren flinke stappen te zetten in onze dienstverlening.

Duurzaamheid: weer de hoogste A-score voor energiegebruik en isolatie

Net als vorig jaar scoort G&O voor de energetische prestatie en isolatieprestatie een stuk beter dan het landelijk gemiddelde. Vooral isolatie steekt daar met kop en schouders bovenuit. Dit komt doordat we al jaren onze woningen verduurzamen en renoveren. En hoewel de CO2-uitstoot boven het landelijk gemiddelde ligt, zien we wel een daling daarvan ten opzicht van vorig jaar.

Beschikbaarheid en betaalbaarheid

G&O vraagt maar 65,3% van de maximale huur, terwijl dit landelijk 69,3% is. Wel liggen de gemiddelde huurprijzen (€ 596) iets hoger dan het landelijk gemiddelde van € 578. De stijging in huurprijzen ligt evengoed in lijn met het landelijk gemiddelde.

Bedrijfslasten: investerende en financieel gezonde organisatie

De gemiddelde bedrijfslasten (per verhuureenheid) zijn gestegen en komen uit op € 931. Dat ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde van € 928.

Onderhoud en verbetering: mooie score op ervaren woningkwaliteit

We scoren met de hoogst mogelijke A op de technische woningkwaliteit van onze woningen. Dat zien we terug in de ervaren woningkwaliteit van onze huurders. Die geven hun woningkwaliteit een 7,0, wat hoger is dan de referentiewaarde van 6,8.

Over de Aedes-benchmark

In de benchmark worden de prestaties van alle woningcorporaties met elkaar vergeleken en beoordeeld. Het laat zien wat woningcorporaties samen hebben bijgedragen aan betaalbaarheid, verduurzaming, nieuwbouw en onderhoud. De beoordeling is met een A, B of C. Een A betekent hoger dan het gemiddelde van alle woningcorporaties, een B is gemiddeld en een C is een score lager dan het gemiddelde. De Aedes-benchmark is een belangrijk instrument waarmee de sector zichzelf verder ontwikkelt. Bekijk het volledige factsheet van de G&O. Of lees meer informatie over de Aedes-benchmark.

Naar het overzicht
x