Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Wooncoaches voeren eerste gesprekken
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Wooncoaches voeren eerste gesprekken

De wooncoaches van Het Gooi en Omstreken, Naima en Adelheid, zijn van start gegaan. De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd en de reacties zijn erg enthousiast. "De bewoners reageren erg leuk op het initiatief en we worden warm ontvangen. Het zijn fijne gesprekken waarbij wij ons best doen alle vragen van de bewoners te beantwoorden,” vertelt wooncoach Adelheid.

Eerste gesprekken

Het Gooi en Omstreken werkt samen met collega-corporaties Dudok Wonen en de Alliantie, huurdersorganisaties en de gemeente Hilversum in het project wooncoach Hilversum. Eind oktober ontvingen bewoners van 65 jaar en ouder, wonend in een huurwoning, een uitnodiging voor een vrijblijvend gesprek met een wooncoach. De reacties stromen zachtjes binnen en op dit moment vinden de eerste gesprekken plaats. ‘Tijdens de gesprekken wordt er besproken hoe mensen graag zouden willen wonen en wat zij hiervoor nodig hebben. Verder geven we antwoord op diverse vragen over woon-, zorg- en welzijnszaken’, legt wooncoach Naima uit.

Onderdeel van de samenleving
Maarten van Gessel, directeur-bestuurder Het Gooi en Omstreken, is blij met de komst van de wooncoaches. "Het is belangrijk dat onze bewoners zo lang mogelijk prettig en zelfstandig wonen en onderdeel van de samenleving. Bij voorkeur in een woning die goed past bij hun levenssituatie. De wooncoach helpt daarbij en geeft advies.” Het project wooncoach start in de Hilversumse Meent en wordt gefaseerd uitgevoerd.

Naar het overzicht
x