Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woningen Bunschoten opgeleverd en verhuurd
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Woningen Bunschoten opgeleverd en verhuurd

Ze zijn klaar! De zeven comfortabele, zeer energiezuinige eengezinswoningen aan de Prins Hendrikstaat in Bunschoten. In een recordtijd van vijf maanden gebouwd en vorige week opgeleverd.  Op vrijdag 17 oktober heeft Het Gooi en Omstreken de sleutels uitgereikt aan de gelukkige nieuwe huurders. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Korte bouwtijd
Door gebruik te maken van de methode conceptueel bouwen was de bouwtijd van de woningen bijzonder kort. In deze methode staat vooraf al grotendeels vast hoe de woningen worden gemaakt. Vervolgens heeft de aannemer de bouw tot in detail voorbereid. En door de fundering, de bouwmuren en het dak te prefabriceren was er weinig overlast voor omwonenden.

De woningen
De zeven eengezinswoningen zijn ruim en met een A+ label allen zeer energiezuinig. Met een huurprijs van maximaal € 699,48 (prijspeil 2014) vallen ze in de sociale huursector. De woningen zijn gebouwd in twee blokken. Het ontwerp en de verschijningsvorm passen goed bij de uitstraling van de wijk.

Samenwerking
In samenwerking met de gemeente Bunschoten en ontwikkelend bouwer Plegt-Vos is zijn de woningen gerealiseerd op een plek waar vroeger een school stond.

 

Naar het overzicht
x