Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woningcorporaties helpen kabinet met terugdringen CO2-uitstoot
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Woningcorporaties helpen kabinet met terugdringen CO2-uitstoot

Het Gooi en Omstreken heeft samen met andere woningcorporaties en innovatie- en duurzaamheidsorganisatie Urgenda een voorstel getekend voor het kabinet. Woningcorporaties willen op deze manier extra bijdragen aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Afgelopen vrijdag was de presentatie tijdens een persconferentie in Den Haag.

Duurzaam en betaalbaar wonen

Woningcorporaties willen met dit voorstel 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting, ook wel de ‘verhuurderheffing’ genoemd. Dat is een belasting die woningcorporaties moeten betalen aan de regering. Jaarlijks komt dat neer op ongeveer twee maanden huur, afgelopen jaar was dit in totaal € 1,7 miljard.

Investeren in woningen

Als dat belastinggeld wordt geïnvesteerd in de verduurzaming van woningen, kan er meer geïsoleerd worden en helpt dit bewoners aan een lagere energierekening. Zo helpen woningcorporaties samen met hun huurders en Urgenda, het kabinet met hun doelstelling om in 2020 de CO2-uitstoot met 25% te verlagen.

Urgenda

Urgenda is de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken. Aan de hand van een rapport en een concreet actieplan realiseert zij projecten op het gebied van duurzame bouw, mobiliteit, energie en circulaire economie. Hierbij wordt samengewerkt met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren.

Reactie Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken

Maarten van Gessel, Directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken: “Het Gooi en Omstreken ondersteunt deze actie van harte. Komend jaar betaalt Het Gooi en Omstreken  € 8 miljoen euro netto aan de verhuurderheffing waarmee ze graag nog meer woningen had willen isoleren. Dit jaar wordt hard gewerkt aan onder andere de Erasmuslaan en Electro-buurt in Hilversum. Zonder de verhuurderheffing hadden dit er nog veel meer kunnen zijn.”

Klik hier voor het officiële persbericht.

 

Naar het overzicht
x