Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Voorleeshulp op onze website
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Voorleeshulp op onze website

Wist u al dat u alle informatie op onze website met één druk op de knop hardop kunt laten voorlezen? Deze functie heet Readspeaker. Luisteren maakt informatie vaak makkelijker te begrijpen. Met dit hulpmiddel wil Het Gooi en Omstreken haar website toegankelijk maken voor iedereen.

Hoe werkt de voorleesfunctie?
U hoeft als gebruiker niets te downloaden. U klikt op de knop 'Lees voor' om naar de tekst te luisteren. Deze knop staat op iedere pagina van onze website. Vervolgens verschijnt er een audiospeler in beeld. Hiermee kunt u het voorlezen pauzeren, herstarten, stoppen en het volume aanpassen. Als u een gedeelte van de tekst wilt laten voorlezen, selecteer dit gedeelte dan met de muis. Er verschijnt een voorleesknop naast de muiscursor, klik hierop en de geselecteerde tekst wordt voorgelezen. In deze handleiding leest u hoe u Readspeaker gebruikt.

Toegankelijkheid
Het Gooi en Omstreken vindt het erg belangrijk dat alle bewoners meedoen in de samenleving en taal is daarbij een belangrijke sleutel. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen en dus problemen met het begrijpen van de teksten op websites. Denk daarbij bijvoorbeeld aan laaggeletterden, anderstaligen of mensen met andere leesproblemen zoals dyslexie, afasie en NAH. Het toevoegen van voorleeshulp aan een website kan deze doelgroep helpen en sluit daarmee aan op het Taalakkoord 2019 - 2021 voor de regio Gooi en Vechtstreek.

Tips of suggesties?
Heeft u tips of suggesties hoe onze website toegankelijker kan worden? Laat het weten door een mail te sturen naar communicatie@gooienom.nl.
Naar het overzicht
x