Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Volop bezig in de Wandelmeent
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Volop bezig in de Wandelmeent

Bij 54 woningen aan de Wandelmeent (Hilversumse Meent) is het even gedaan met de rust. Het Gooi en Omstreken is bezig met het aanbrengen van een nieuwe verwarmingsinstallatie. Dit gaat gepaard met veel machines, mensen, hekken en geluid... Allemaal met als doel om de woningen energiezuiniger te maken.

135 meter diep
Voor het warm water en de verwarming van de woningen wordt een 'warmtewisselaar' gebruikt. Deze staat in verbinding met een warmtepomp. Een warmtewisselaar haalt warmte uit de grond. Dat betekent dat er in de straat gaten geboord worden van maar liefst 135 meter diep. Een hele operatie die zorgt voor veel bekijks.

Overige werkzaamheden

Om de woningen verder energiezuinig te maken komt op het dak extra isolatiemateriaal. Op een aantal plekken wordt enkel glas vervangen en waar mogelijk wordt de spouwisolatie bijgevuld. Een compleet overzicht van de werkzaamheden vindt u op de projectpagina.

Bijzondere straat
De Wandelmeent in Hilversum is een bijzondere straat. Het betreft een Centraal Wonen project. Naast de 54 individuele woningen zijn er onder meer een gemeenschappelijke fitnessruimte, een sauna en gezamenlijke keukens. De bewoners helpen elkaar waar nodig met als motto: 'samen doen wat samen kan'.

Naar het overzicht
x