Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Verhuur volledig elektrische woning in Bussum
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Verhuur volledig elektrische woning in Bussum

De woning aan de Achtermeulenlaan 66 in Bussum is door Het Gooi en Omstreken als proef geheel elektrisch (en dus gasloos) gemaakt. De woning wordt verwarmd met infraroodpanelen die in alle vertrekken (m.u.v. het toilet) aan het plafond zijn bevestigd. Het warme water wordt geleverd via een elektrische boiler en er zijn zonnepanelen geplaatst. 

Wat houdt de proef in? 
Via een internetverbinding gaat Het Gooi en Omstreken deze woning gedurende een paar jaar monitoren om het elektraverbruik in de gaten te houden. Dit betekent voor u als bewoner dat er af en toe een medewerker langskomt, bijvoorbeeld van de leverancier van de infraroodpanelen. Daarnaast vragen wij u geregeld feedback over het comfort in de woning.

Wie zoeken we en wat zijn de voorwaarden? 
Het Gooi en Omstreken is op zoek naar een gezin van 3 à 4 personen. Belangrijk is dat alle gezinsleden enthousiast zijn over duurzaamheid. U draagt het initiatief allemaal een warm hart toe en bent bereid mee te werken aan de proef. Dat betekent dat u uw verbruik en gebruik bijhoudt. U bent bereid om een paar keer per jaar mensen te ontvangen en uw ervaringen te delen. Daarnaast is een voorwaarde dat u staat ingeschreven bij WoningNet.

Hoe selecteren we een nieuwe bewoner? 
Het Gooi en Omstreken zal de geïnteresseerden uitnodigen voor een intakegesprek. Op basis van deze gesprekken wordt gekeken wie de woning kan gaan huren. Als er meerdere geschikte kandidaten zijn wordt gekeken naar de inschrijfgegevens van WoningNet, zoals binding en  zoekwaarde.

De regels voor passend toewijzen gelden wel voor de woning. De huurprijs is nog indicatief en zal minimaal € 640,14 en maximaal € 710,68 zijn, afhankelijk van het inkomen.

Interesse? 
Bent u geïnteresseerd om mee te doen en de proef tot een succes te maken? Gaat uw hart sneller kloppen van dit initiatief? Stuurt u dan een e-mail naar duurzaamheid@gooienom.nl. Vermeld in het mailtje uw naam, uw huidige adres, uw inschrijfnummer van WoningNet en uw motivatie waarom u mee wilt doen aan de proef.

Naar het overzicht
x