Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Update nieuwbouwproject De Oranjerie
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Update nieuwbouwproject De Oranjerie

De bouw van het nieuwbouwproject De Oranjerie aan het Noordereinde in ’s Graveland van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken loopt voorspoedig. De oplevering staat op dit moment gepland voor oktober dit jaar.

Ontwerp
Het ontwerp van de nieuwbouw vertoont een relatie met het naastgelegen landgoed ‘Wolfsbergen’ en is gerelateerd aan de vroegere bouwstijl in het gebied van landgoederen. Het ontwerp is te  beschouwen als één van de bijgebouwen, een Oranjerie. De gevel van het nieuwe pand  krijgt een lichte kleur die goed past in de groene omgeving.

Energiezuinige appartementen
In het nieuwe complex komen 42 comfortabele, energiezuinige en betaalbare twee- en driekamerappartementen bestemd voor één- tot tweepersoonshuishouden. De netto huur zal tussen de € 525,87 tot € 686,69 bedragen. Elk appartement zal beschikken over ongeveer drie zonnepanelen, die uit het zicht op het dak van het complex geplaatst worden.

Adverteren
Het Gooi en Omstreken zal in week 35 en 36 de woningen op www.woningnet.nl adverteren. Op Woningnet.nl komt één advertentie te staan. Woningzoekenden hoeven dus maar op één advertentie te reageren. Op het moment van de toewijzing kan de woningzoekende een voorkeur voor de appartementen kenbaar maken.

Voorrang
Op verzoek van de gemeente zal de helft van de woning beschikbaar komen voor doorstromers en de andere helft voor starters tot 35 jaar. Met voorrang voor inwoners van Ankeveen, ’s-Graveland en Kortenhoef die minimaal twee jaar in de woonplaats ingeschreven staan. Voor de doorstromers geldt daarnaast dat ze een zelfstandige woning van een woningcorporatie moeten achterlaten en dat bij de toewijzing onderscheid gemaakt zal worden tussen kandidaten met een eengezinswoning of een appartement. In de advertentie komen de volledige toewijzingsregels met de verschillende voorrangsgroepen te staan. Om te kunnen reageren op de advertentie is  een registratie bij Woningnet Gooi en Vechtstreek nodig.

Vragen?
Heeft u algemene vragen over de mogelijkheid van verhuizen, huurtoeslag of uitkeringen? Dan kunt u terecht bij de wooncoaches van MEE via telefoonnummer (035) 303 01 62 of e-mail: wijdemeren@mee-ugv.nl. Heeft u vragen over de Oranjerie, toewijzingsregels of huurprijzen? Dan kunt u contact met Het Gooi en Omstreken via telefoonnummer (035) 672 66 99.

Aan de tekst kunnen geen rechten ontleend worden

Naar het overzicht
x