Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Titus voor Noord

Kinderen van de Titus Brandsmaschool hebben in het kader van het project ‘Titus voor Noord’ aandacht gevraagd voor zwerfafval in de wijk. De kinderen werd gevraagd wat zij graag zouden willen veranderen in de wijk en zij kregen 2 dagen de tijd om dit idee tot uitvoering te brengen. De klas mocht stemmen voor het beste idee. Meer en leukere prullenbakken en minder zwerfvuil en hondenpoep werden het meest gekozen en samengevoegd tot één idee: een schonere wijk! 

In twee dagen hebben de kinderen, onder begeleiding van coaches, ontzettend veel gedaan. De coaches waren ouders van de school en medewerkers van Versa Welzijn. Als eerste werden de t-shirts, die gesponsord werden door Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, aangepast aan het thema: Er werden spreuken opgeschreven als ‘Wij zijn het beu, afval is slecht voor het milieu’ en ‘Gooi je rommel in de prullenbak!’.

De kinderen hebben zelf bedacht wat zij allemaal wilden organiseren om een schonere wijk te krijgen. Al deze taken zijn over de groepjes verdeeld. Zo ging er een groepje geld ophalen om materialen aan te schaffen en werd er door een ander groepje gebeld naar de gemeente om grijpers en vuilniszakken te regelen om de wijk schoon te maken.

De kinderen hebben ook voor elkaar gekregen dat er binnenkort een prullenbak op het schoolplein wordt geplaatst door de gemeente, iets wat de school al heel lang wil maar wat tot nu toe nog niet was gelukt. Ook hebben ze met de directeur van de school geregeld dat groep 6 en 8 ook mee mochten met hun opschoonactie op de 2e dag.

Ook de tweede dag werd er hard gewerkt. Er werd een groot spandoek gemaakt en aan de gevel van de school gehangen en er werd door elke leerling van groep 7 een kleurrijk bord gemaakt om aandacht te vragen voor zwerfafval. Ook werden posters gemaakt die later op prullenbakken zijn geplakt. In de middag zijn groep 6, 7 en 8 de wijk in gegaan om schoon te maken, dit waren in totaal zo’n 60 kinderen. Een hele berg vuilniszakken vol afval was het resultaat!

Op donderdag 16 mei krijgen de kinderen een diploma voor hun deelname aan ‘Titus voor Noord’. Hopelijk staat er als mooie afsluiting van dit project op dat moment ook een prullenbak op het schoolplein!

Naar het overzicht
x