Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Tiny houses Dennenlaan weer een stap dichterbij
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Tiny houses Dennenlaan weer een stap dichterbij

Het plan om tiny houses te plaatsen op de voormalige gemeentewerf aan de Dennenlaan is een stap dichterbij. De Raad van Commissarissen van Het Gooi en Omstreken stemde onlangs ook in met de plannen. Daarmee is voor de woningcorporatie de weg vrijgemaakt voor de realisatie van dit bouwplan.

Het project heeft enige tijd stil gelegen, dit kwam onder andere door wet- en regelgeving en omdat de sanering van het gehele terrein meer geld kost dan gedacht. Om het project toch rendabel te maken is ervoor gekozen om een gedeelte van het terrein te verkopen aan de woningcorporatie. Daar worden twee blokken met ieder acht tiny houses op gebouwd, zestien woningen in totaal. Voor het andere gedeelte van het terrein wordt in een later stadium een plan gemaakt.

Woonruimte voor 16 starters
Wethouder Van Rijn: “Ik ben erg blij dat Het Gooi en Omstreken akkoord is gegaan met het plan dat er nu ligt. Dit zorgt ervoor dat we daadwerkelijk stappen kunnen gaan zetten. Ik hoop dat de tiny houses in de eerste helft van 2020 geplaatst kunnen worden en we weer zestien starters woonruimte kunnen bieden in onze gemeente.”

Betaalbare woningen
Ook woningcorporatie Het Gooi en Omstreken is blij dat het project van start kan. Ontwikkelingsmanager Martijn Ketelaar: “We zetten tiny houses in als oplossing tegen het enorme tekort aan sociale huurwoningen. Er is grote vraag naar betaalbaar woningaanbod voor starters in Wijdemeren. Met de komst van deze tiny houses kunnen we ook deze doelgroep voor Loosdrecht behouden.”

Gasloos wonen
De tiny houses zijn gasloos, worden van duurzaam materiaal gemaakt en zullen tenminste tien jaar op de plek van de voormalige gemeentewerf staan. In november worden de concrete plannen met de omwonenden besproken. Daarna wordt de omgevingsvergunning aangevraagd.

Naar het overzicht
x