Nieuwsarchief
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O
Start bouw De Bolster
Woningcorporatie G&OWoningcorporatie G&O

Start bouw De Bolster

Op 1 december zijn we gestart met de bouw van appartementen complex ‘De Bolster’ in De Blaricummermeent. In het bijzijn van genodigden markeerden wethouder Anne-Marie Kennis en directeur- bestuurder Jos Flemminks Smid de start officieel door aan de slag te gaan met een graafmachine.

Sociale huurappartementen

De 18 nieuwe appartementen worden zeer energiezuinig en zijn met een gemiddelde kale huurprijs van € 655,- bestemd voor verhuur in de sociale sector. Alle appartementen krijgen een woonkamer met open keuken, een badkamer, (technische) berging en één of twee slaapkamers. Het gebruiksoppervlak is verschillend en varieert van zo’n 60 tot 80 M2.  In De Blaricummermeent is een centrale WKO (warmte-koude-opslag) aangelegd. In combinatie met vloerverwarming is dit een zeer energiezuinig en ecologisch vriendelijk systeem. Bijkomend voordeel is dat het systeem de appartementen kan koelen op warme dagen.

Locatie en ontwerp  
Het complex wordt gerealiseerd aan het Paardenkastanjeplein, vandaar de passende naam De Bolster, dat bast van de kastanje vrucht betekent. De entree is gevestigd aan het plein, aan de achterzijde wordt een parkeerterrein ingericht omringd met groen. Het gebouw is zo ontworpen dat het geen voor- of achterkant heeft, een zogenoemd alzijdig gebouw. Het ontwerp is van Vera Yanovshtchinsky architecten uit Den Haag, het complex wordt gebouwd door Nikkels Bouw uit Twello.

Informatie voor woningzoekenden
Als de bouw volgens planning verloopt, worden de appartementen eind 2016 opgeleverd. De appartementen worden na de zomer van 2016 geadverteerd via WoningNet. Actuele informatie over dit nieuwbouwproject is te onder nieuwbouw. Meer informatie over De Blaricummermeent staat op www.deblaricummermeent.nl.

Naar het overzicht
x